Amels-megajacht Plvs Vltra redt 10 drenkelingen in Perzische Golf

Het in 2016 door Amels geleverde megajacht Plvs Vltra heeft onlangs tien bemanningsleden van een gezonken schip van de verdrinkingsdood gered. Het jacht voer 12 mijl verderop toen het een noodoproep ontving en besloot meteen koers te wijzigen.

Amels Plvs Vltra

Toen de stuurman van megajacht PLVS VLTRA onlangs een mayday-oproep riep hij snel kapitein Martyn Walker naar de stuurhut toe. Beiden twijfelden vervolgens geen moment en veranderden koers naar het zinkende vrachtschip Pioneer Star. Het jacht en het schip voeren daar in de richting van het Suezkanaal. Toen de mayday-oproep om 5:20 in de morgen binnenkwam zag de bemanning de Pioneer Star nog op de radar, maar vijf minuten later was de reflectie al verdwenen. De Plvs Vltra was toen nog 5 mijl verwijderd van de schipbreukelingen.

Tegen BOAT International vertelt de kapitein zijn verhaal: "The ship wasn’t on the radar anymore. It just disappeared". Plvs Vltra kwam 25 minuten na de oproep ter plekke aan en vond “people in the water” en een dieselspoor van “about a quarter of a mile wide". Hij vervolgt: "The boat was completely gone by the time we arrived. There wasn’t as much debris as I expected."

In het officiële rapport vermeld de bemanning van Plvs Vltra dat de drenkelingen twee life-rafts hebben weten te gebruiken en een zwaar beschadigde reddingboot. Het Libanese schip de Pioneer Star was in zwaar weer in tweeën gebroken, waarschijnlijk doordat het te zwaar was beladen.

Nieuws
  • Amels