Nederlands grootste motorjacht van 120 meter gebouwd door Damen Yachting

Ze kwam op 20 juni aan in Vlissingen; de Amels 120 Full Custom romp en opbouw bevinden zich in Nederlandse wateren. Het 120-meter lange jacht is het langste motorjacht ooit gebouwd door Nederlandse jachtbouwers, een titel die Damen Yachting feilloos overneemt van Feadships Project 1010.

Damen

Ze is nog niet klaar voor vertrek maar heeft inmiddels al een behoorlijk aantal nautische mijlen op haar naam staan; de Amels 120 Full Custom kwam op 20 juni vanuit Roemenië aan in Vlissingen voor outfitting bij Damen Yachting. En met de bouw van dit luxe superjacht claimt Damen moeiteloos de titel voor grootste motorjacht ooit gebouwd door Nederlandse jachtbouwers, een titel die eerst op naam stond van Oceanco's Infinity maar die in 2022 overgenomen werd door Feadship's Project 1010. Nu mag ook Feadship de titel inleveren met de komst van het 120-meter lange motorvaartuig van Damen Yachting.

Superjacht te water

In 2025 mag haar nieuwe eigenaar van haar genieten. De nieuwe Amels 120 Full Custom beschikt over vijf dekken, een design van Espen Øino en Naval Architecture van Damen Yachting. Helaas wil de eigenaar geen details vrijgeven met betrekking tot het interieur, maar met 120 meter aan jacht te vullen zal dit zeker niet teleurstellen. De tewaterlating van het jacht vond plaats bij de Damen Yachting werf in Galati, Roemenië. Amels Project Manager Jeroen Waaleweijn vertelt in een persstatement: "De tewaterlating van de romp was een emotioneel en geweldig moment voor iedereen die een onmisbare rol heeft gespeeld in de bouw van de Amels 120 Full Custom. Om haar in het water te zien in Vlissingen is een bewijs voor het hele projectteam. We kijken uit naar de volgende fase in haar bouwreis als we haar omtoveren tot ons toekomstige vlaggenschip."

Het grootste jacht uit Nederland

Hoewel Nederlandse jachtbouwers als Oceanco, Feadship en Damen Yachting de titel 'grootste motorjacht van Nederlandse bodem' op hun naam kunnen zetten, is de Amels 120 Full Custom niet het grootste jacht ooit van Nederlandse bodem. Deze titel staat nog steeds op naam van Oceanco na de bouw van Jeff Bezos' zeiljacht Koru die maar liefst 127 meter lang is. Toch claimt Damen Yachting met de bouw van deze Amels een indrukwekkend stukje geschiedenis op de kaart.

Grootste Amels

Niet alleen is het jacht het grootste motorjacht van Nederlandse bodem, de bouw van de Amels 120 Full Custom betekent ook een nieuw record voor Amels: het 120-meter lange jacht is de grootste Amels ooit gebouwd door de Nederlandse werf. De nieuwste Amels 120 Full Custom is dus niet alleen een toevoeging aan de Nederlandse jachtgeschiedenis maar ook een belangrijke mijlpaal voor Damen Yachting en weer een getuigenis van het vakwerk van deze Nederlandse jachtbouwer.

Superjachten
  • Damen Yachting, Quote
  • Damen Yachting