Een nieuwe generatie: de eerste Amels 80 is te water gelaten

Een mijlpaal in de geschiedenis van de werf: de Amels 80 is officieel te water gelaten

Amels

De eerste Amels 80 is te water gelaten. Dit kondigt Damen Yachting op woensdag 27 september aan. De tewaterlating kondigt het begin van een nieuwe generatie aan: de Amels Limited Editions. Na deze tewaterlating kan het jacht verplaatst worden naar Nederland waar het klaar wordt gemaakt voor de nieuwe eigenaar.

Mijlpaal

De tewaterlating markeert een behoorlijke mijlpaal in de geschiedenis van de Nederlandse werf. Romke van der Linde, Project Manager van Damen, kijkt dan ook uit naar de dag dat het jacht eindelijk in Vlissingen arriveert: "Ik kan niet wachten tot ze aankomt in Vlissingen en ik haar kan zien evolueren tot het zeer speciale superjacht dat ze gaat worden", vertelt Van der Linde in een persbericht.

Naar de visie van

De eigenaar wilde een op maat gemaakt vaartuig, en in die behoefte kan Damen zeker voorzien: "De eigenaar is enthousiast en vooruitdenkend als het gaat om zijn jachtbehoeften en ons team heeft nauw met hem en Damen Yachting samengewerkt om zijn visie te realiseren. Met het Amels Limited Editions platform als een superieure basis, heeft de eigenaar het ontwerp verfraaid in specifieke gebieden waardoor het jacht echt op maat is gemaakt", vertelt Sean Bianchi, Partner - Hoofd van Burgess Nieuwbouw, Naval Architect.

Tijdloos design

Het ontwerp voor het jacht komt van de hand van ontwerper Espen Øino en is volgens Damen "holistisch en modern". Hierbij staan duurzame materialen en innovatieve hybride technologie centraal. Volgens de studio gaat het om een design dat niet kan verouderen: "Haar moderne sterke lijnen zullen er over 10 jaar nog net zo goed uitzien als op de dag dat ze wordt opgeleverd. Het is een groot schip, vol voorzieningen, met een indrukwekkend binnen volume is alles en meer dat je zou verwachten van een jacht van 80 meter. Er is een gevoel van schaal en niets is verspild", vertelt Espen Øino.

Het jacht beschikt over een zonnedek van 200 vierkante meter, een Waterside Beach Club die open is aan drie zijden en een wellnessruimte. Ze staat gepland voor oplevering in 2025.

Nieuws
  • Damen Yachting
  • Damen Yachting