Zeiljacht Borkumriff II is klaar voor het zeilseizoen

Het 31 meter lange zeiljacht Borkumriff II ligt in Rotterdam klaar voor het charterseizoen. Het schip is net terug van een flinke refit waarbij het schip uit 1982 weer helemaal in moderne staat is gebracht.

Borkumriff II

Tweemaster Borkumriff II liep in 1982 bij Lubbe Voss van de helling en kreeg in 2020 een uitgebreide refit. Het jacht, dat plaats biedt aan acht gasten, is nu weer klaar voor vertrek. De eigenaar en crew staan klaar voor vertrek naar de fjorden van Noorwegen, of toch 'gewoon' een toch naar de Middellandse Zee.

Het schip heeft een klassieke lijn en een klassiek nautisch interieur. Uiteraard is er wel gedacht aan de modernste materialen in het interieur

De acht gasten verblijven in vier hutten met elk een eigen badkamer en suite. Op het benedendek is een flinke eetkamertafel waar iedereen gezamenlijk kan verblijven. Uiteraard is er een bar en in het stuurhuis is ook ruimte om te relaxen.

Boven in de cockpit is genoeg ruimte om te verblijven als het schip gezeild wordt en als het schip voor anker ligt is het hele deck beschikbaar om languit in de zon te liggen. Uiteraard kunnen de gasten ook zelf meevaren tijdens het zeilen.

Refit

De uitgebreide renovatie van 2020 heeft ervoor gezorgd dat het schip weer een flink aantal jaren mee kan. Het hele schip is opnieuw in de verf gezet in de kleuren zwart en gebroken wit. Binnen zijn de vloeren in de master suite vervangen en is al het houtwerk opnieuw in de vernis gezet. De audiovisuele en technische systemen hebben een upgrade naar 2020 gekregen. De verlichting van het schip is vervangen door energiezuinige LED-lampen.

Exterieur