Perfecte timing voor een zeiltocht rond de wereld

De huidige periode van lockdowns, avondklokken en thuiswerken maken deze tijd het perfecte moment voor die wereldreis per zeilboot. Want is een oceaanpassage van 16 dagen niet gewoon te zien als een quarantiane?

Wereldreis

Natuurlijk zijn er altijd veel avonturiers met hun zeiljachten of motorjachten bezig met wereldreizen, maar wie had kunnen voorzien dat de wereld zo lang in de pauzestand zou gaan? Dit Hongaarse gezin besloot afgelopen zomer dat het moment van vertrek niet beter gepland kon zijn dan midden in de coronacrisis. De tijd waarin thuiswerken en thuisleren zo ongeveer als 'normaal' zijn geworden, is hét moment om op het zeilschip te springen voor een wereldreis.

Domonkos en Anna Bosze, vertrokken afgelopen zomer met hun twee dochters van 6 en 8 vanuit Kroatië. De tocht leidde rond Italië en Spanje, via Kaap Verdië naar de Carribean. Na de oversteek van de oceaan gingen de lokale douanebeambtes ermee akkoord dat een oceaanpassage van 16 dagen vergeleken kon worden met een quarantaine van net zo lang, dus mochten ze aan land in Martinique. Inmiddels gaat de reis verder richting het Panamakanaal.