Oceanco's nieuwe droomboot

De Nederlandse scheepswerf Oceanco heeft haar nieuwe 90-meter superjacht DreAMBoat gelanceerd.

Oceanco

Het superjacht biedt luxe accommodatie voor maximaal 23 gasten en nog eens een doordacht bemanningsverblijf voor maximaal 33 bemanningsleden. De royale overhangen van de bovenbouw en uitsparingen in de bolwerken geven een klassiek en sterk uiterlijk aan het jacht. Ze werd ontworpen in een samenwerking tussen Espen Øino International and Terence Disdale Design.

Chic ontwerp

Het ontwerp kenmerkt zich met grote ramen die het interieur met daglicht overspoelen en van binnenuit ongerepte uitzichten bieden. Buitenruimten beschikken over een groot zwembad op het hoofdachterdek, een enorm gedeeltelijk omsloten zonneterras met jacuzzi en uitgebreide opties voor zitgelegenheid en entertainment. Er is ook een privéjacuzzi op het dek van de eigenaar. Het interieurontwerp is verfijnd en sereen met de onnavolgbare aandacht voor detail van Disdale. Bijna alles aan boord van meubels tot verlichting is op maat gemaakt naar verlangen van de eigenaar.

Terence Disdale heeft een interieur gecreëerd met op maat gemaakte oppervlakken, natuurlijk hout, kalkstenen vloeren, halfedelstenen ijdelheden, perkament, leer en parelmoer. Het effect is chic zonder overdreven te zijn.

Besturingsysteem

State-of-the-art technologie heeft de overhand op alle aspecten. Dit jacht omvat bijvoorbeeld een complex IP-computerbesturingssysteem voor een schip en een mastkuip en mast met volledige carbonhemel die een integraal onderdeel vormt van het totale ontwerp. "Het was een intens project, maar met een duidelijke richting van de eigenaar, hebben we veel bereikt en zijn klaar om een ​​prachtig jacht te leveren," zegt Dan Jackson, de Vertegenwoordiger van de eigenaar. Roderick Gort, projectdirecteur bij Oceanco, voegt hieraan toe: "De lancering van DreAMBoat is een belangrijke mijlpaal in het bouwproces van het leveren van 'the Owners Perfect Yacht'. We kijken er naar uit om DreAMBoat af te leveren na haar proefvaarten dit voorjaar en haar te verwelkomen in de Oceanco-familie."

Specificaties

Bouwer: Oceanco

Exterior Designer: Espen Øino

Interior Designer: Terence Disdale

Type: Steel Hull en Aluminium Superstructure

Lengte: 90m / 295ft

Breedte: 14.2m / 47ft

Aandrijving: 2 x MTU 4,828hp / 3,600kW MTU 20V 4000 M73L