Oceanco haalt nieuwe opdracht voor 105 meter lang jacht binnen

De Alblasserdamse werf Oceanco heeft al het zeiljacht van Jeff Bezos in aanbouw, maar er komt nog een megajacht bij. Met 105 meter is het korter dan de megazeilboot van de Amazon-oprichter, maar het is nog steeds een van de langste jachten ooit gebouwd in Nederland.

Oceanco The A Group

Met 105 meter lengte wordt het nieuwe project van Oceanco na de 110 meter lange Kaos en de 109 meter lange Bravo Eugenia het derde langste jacht van Oceanco. Okay, met 127 meter van het jacht van Jeff Bezos daalt het meteen naar de vierde plek, maar het wordt in ieder geval een flink schip.

De koper wordt vertegenwoordigd door The A Group. Dat Monegaskische ontwerphuis bouwde nog nooit boven de honderd meter, dus het wordt ook de grootste van het architectenbureau. Kijken we rond op de Instagram, dan zien we een 100+ meter ontwerp dat vorig jaar uit een 3D-pronter kwam. We gokken erop dat dit het nieuwe jacht kan worden.

De technische systemen van het nieuwe megajacht worden ontwikkeld door Alewijnse, dat ook trots op Linkedin meldt dat het gekozen is voor het nieuwe project.

Nieuws
  • Instagram