Oceanco

In beeld: Project Y719 is het grootste jacht dat Nederland ooit bouwde

Met 117 meter heeft Project Y719 van Oceanco nu het record in handen voor het grootste en langste jacht dat ooit in Nederland gebouwd werd. Het schip is voor een oud-bestuurder van Google. Het megajacht dreef vorige week vrijdag voor het eerste naar buiten in Alblasserdam. Dit zijn de beelden.

Fotograaf Tom van Oossanen was in Alblasserdam toen vorige week vrijdag de nog naamloze Project Y719 vanuit de bouwloods naar buiten dreef. Het gebeurde bij megajachtwerf Oceanco, waar momenteel ook gewerkt wordt aan een nóg langer jacht.

© Tom van Oossanen

Dat zeilschip wordt met 125 meter dan het grootste jacht dat ooit in Nederland werd gebouwd. Overigens gaat dat schip, dat voor miljardair/astronaut Jeff Bezos wordt gebouwd er met nog een ander record vandoor. Het is namelijk het grootste zeiljacht ooit.

© Tom van Oossanen

Terug naar de Project Y719. Ondanks de enorme lengte van 117 meter is er aan boord ruimte voor 'slechts' 24 opvarenden. Uiteraard is er ook een veelvoud aan bediening en vaarpersoneel aan boord. Het uiterlijk van het jacht werd getekend door de bekende ontwerpen Espen Øino en het interieur is van Sinot Design.

© Tom van Oossanen

Aan boord van het jacht is uiteraard gezorgd voor alle mogelijke luxe. Er is ruimte voor een beauty salon, achterop is een beach club en uiteraard is er een jacuzzi op het achterdek. Voorop is ruimte om te landen met een helikopter.

© Tom van Oossanen
Nieuws
  • Tom van Oossanen