'Jeff Bezos bouwt 's werelds grootste zeiljacht in Nederland'

Het geheimzinnige jacht van 127 meter lengte dat momenteel bij Oceanco in Alblasserdam gebouwd wordt is voor 's werelds rijkste man, Jeff Bezos. Dat beweert althans Brad Stone, de schrijver van Amazon Unbound, een boek dat over Bezos en zijn bedrijf Amazon gaat.

Black Pearl

Project Y721, dat momenteel in aanbouw is bij Oceanco in Alblasserdam, op het punt waar de rivier de Noord en de A15 elkaar kruisen, is met geheimzinnigheid omhuld. Hoewel super- en megajachten normaal gesproken al met stijf gesloten kaken te maken hebben, is in dit geval de stilte nog doordringender. Oceanco vertelt helemaal niets over het project.

Het enige dat bekend is over het nieuwe superjacht is dat het een zeilschip wordt van 127 meter. Dankzij die lengte wordt het meteen het grootste megazeiljacht ter wereld. De Black Pearl, eveneens gebouwd bij Oceanco, verplaatst naar de tweede plek op de ranglijst van wie heeft de langste.

In het boek Amazon Unbound zegt de auteur dat het jacht gebouwd wordt voor Jeff Bezos. De overige details die naar voren komen zijn dat het "one of the finest sailing yachts in existence, [wordt]" met "several decks" en "three enormous masts". In tegenstelling tot de Black Pearl wordt de Y721 een schoener.

Volgens de schrijver is intussen ook een 'support ship' voor het jacht in aanbouw. Of dat jacht dan ook bij Oceanco wordt gebouwd is niet meteen duidelijk.

Foto boven: Oceanco Black Pearl

Misschien ook voor jou:
Stephen Colbert grapt over Jeff Bezos' Support Yacht
Nieuws
  • Tom van Oossanen - Oceanco