Varend vergaderen: Silent Yachts presenteert innovatieve stille vergader-catamaran

Het jacht is onderdeel van een nieuw project van de werf: het produceren van jachten met een gloednieuwe innovatieve aandrijflijn.

stil

Silent Yachts, een Oostenrijkse werf, presenteert een bijzondere primeur. Het gaat om een van de twee nieuwe modellen van de Silent 62, een innovatieve stille catamaran die vaart op zonne-energie. De nieuwe modellen zijn niet alleen uitgerust met de fluisterstille techniek en duurzame oplossing met betrekking tot energie, ze beschikken ook over een gloednieuwe state-of-the-art aandrijflijn. En het stille karakter van Silent Yachts en deze nieuwe aandrijflijn maakt de jachten perfect voor een geheel nieuwe functie: een van deze twee nieuwe modellen is de allereerste varende vergaderruimte van Silent Yachts.

Vergaderen op zee

Een jacht volledig gericht op zakelijk gebruik: de toekomstige eigenaar wilde een jacht dat vooral gebruikt kon worden als vergaderruimte. Silent Yachts ging de uitdaging aan: "Het is de eerste Silent catamaran met de mogelijkheid van meerdere vergaderruimtes", legt oprichter en CEO Michael Köhler uit in een persstatement. De mastercabin is in deze Silent 62 volledig uitgerust als vergaderruimte met tafel en zitplaatsen voor in totaal tien personen. Maar ook wanneer de eigenaar het jacht wel wil gebruiken als vakantievertrek biedt Silent Yachts mogelijkheden; de vergadertafel kan worden ingeklapt en omgebouwd tot bed. Ook aan de stuurboordzijde bevindt zich een kleinere vergaderruimte voor zes personen en in de salon vindt men de grootste vergaderruimte aan boord.

Nieuwe generatie

Het is voor Silent Yachts een geheel nieuwe richting voor de toekomt. En die toekomst is groener, maar vooral ook béter dan voorheen: zo beschikken beide nieuwe jachten over een verbeterde batterij met een hogere energiedichtheid en grotere capaciteit met nóg snellere oplaadsnelheden. De Oostenrijkse werf heeft de ambitie om deze nieuwe aandrijflijn in de toekomst voor alle modellen te gebruiken: "Het is onze meest efficiënte, stille en high-tech aandrijflijn tot nu toe - wat resulteert in een groter bereik en hogere topsnelheden", zegt Köhler. Ook heeft de aandrijflijn een autonoom bewakings- en blussysteem dat de veiligheid aan boord waarborgt. De nieuwe aandrijflijn heeft propellers van koolstof die qua vorm lijken op die van onderzeebootpropellers. Dit ontwerp zorgt ervoor dat trillingen en geluid zoveel mogelijk geëlimineerd worden dit leidt tot meer efficiëntie en geluidloos varen. Köhler vertelt: "De carbon propellers zorgen voor de ultieme ontspanning op het water voor eigenaren en gasten, terwijl ze de efficiëntie naar een niveau tillen dat ongekend is voor jachten."

Nieuws
  • Silent Yachts
  • Silent Yachts