Vier de feestdagen met de nieuwste Nautique

Een profiel van de Outremer 52, een uitgebreide reportage van het grootste zeilevenement van het jaar én natuurlijk veel meer prachtige interviews en artikelen.

Nautique

Het jaar komt ten einde en dat betekent dat de voorbereidingen voor kerst en nieuwjaar alweer in volle gang zijn. Maar wat is nu een betere manier om het jaar mee af te sluiten dan met de nieuwste Nautique? Koop hem nu via tijdschrift.land of de betere boekhandel bij u in de buurt. Abonnees krijgen het nummer automatisch toegezonden.

De toekomst

Het voelt wat cliché: praten over de toekomst terwijl het jaar langzaam ten einde komt. In de tijd van nieuwe plannen en goede voornemens is ‘wat nog komen gaat’ veelal hét onderwerp van gesprek. Toch staat deze nieuwe editie van ons mooie blad ook volledig in het teken van dit thema. Dat komt omdat wij bij Nautique geloven dat de toekomst altijd in het ‘nu’ bestaat. Of men het nu heeft over ontwikkelingen in jachtbouwwereld of over het bestaan van ons als mens; de toekomst is onderdeel van het heden. Zo zijn robots een onlosmakelijk onderdeel geworden van onze huidige maatschappij. Ook in de jachtbouw worden deze fantastische machines ingezet voor van alles en nog wat. Zo werkt K3D uit Terborg met 3D printers die jachtbeslag uit rvs kunnen vervaardigen, een reportage waarin de toekomst wel heel dichtbij komt. Maar ook het feit dat de toekomst niet een gegeven is én de maakbaarheid van wat nog komen gaat wordt uitvoerig besproken. Mariska Woertman ging samen met haar gezin voor vier jaar op wereldreis en werd geconfronteerd met het leven op zee, met de gevolgen van klimaatverandering én met de COVID-19-pandemie. Maakbaarheid was een thema dat constant terugkwam tijdens de deze reis, die veel planning vroeg maar uiteindelijk vooral ook veel loslaten vergde. Samen met Nautique blikt Woertman terug op de reis én het boek dat zij hierover schreef.

Profielen

Maar natuurlijk hebben we ook weer de mooiste profielen voor u geprint. Zo schrijven we niet alleen over de Outremer 52 catamaran maar heeft testredacteur Alfred J. Boer de Fairline Phantom 65 aan een uitvoerige test onderworpen. Redacteur en fotograaf Kees Stuip ging op bezoek bij Jan Haastrecht en zijn Nantucket, een zeldzame Bermudan Yawl uit 1954 die na een uitgebreide refit weer in excellente staat verkeerd.

Reportages

En Nautique zou Nautique niet zijn als we niet ook de mooiste reportages voor u verzameld hadden. Zo schrijven we over TNG's nieuwe Classic Yachting Cup en Classic Cup, een chronograaf die u voor de feestdagen kunt winnen. Alfred J. Boer neemt ons mee aan boord van een LEEN 56 trimaran voor een onvergetelijke reis naar Ibiza en Hanneke Beers schrijft over de Barcolana; het grootste zeilevenement dat plaats vindt in het Italiaanse Triëst.

Nieuwsgierig geworden? Haal de nieuwste Nautique dan vandaag nog in huis. De mooiste verhalen, columns, reportages en profielen verpakt in een prachtig pakket van 130 pagina's. Wat wil een mens nog meer?

Nieuws
  • Outremer Catamarans