Een goed begin van oktober: Nautique 5 ligt nu in de winkel

Een profiel van de Pearl 72, een uitgebreid interview met Rosalin Kuiper die The Ocean Race zeilde én natuurlijk veel meer prachtige reportages en artikelen.

Nautique

De tijd lijkt te vliegen: we zijn alweer twee maanden verder en dat betekent dat de nieuwste Nautique weer in de winkel te vinden is. U kunt Nautique nummer 5 bestellen via tijdschrift.land of kopen in uw lokale boekhandel. Abonnees krijgen het nummer automatisch toegezonden.

Eigen weg

Weet u nog hoe de wereld eruitzag door de ogen van een kind? Hoe we als kleine mensen in het water speelden, in bomen klommen en buiten bleven tot het donker was? Pas later bleek dat er in de wereld soms duidelijke vaarroutes bestaan. Richtingen die we wel – of juist niet – zouden moeten nemen. En als dit soort ongeschreven regels bestaan, houdt u dan koers of stuurt u af naar de route van uw eigen keuze? Ook onze geliefde jachtwereld wordt beïnvloed door deze onuitgesproken voorschriften: het grootste deel van de mensen in het vak is – zelfs in deze moderne tijden – nog steeds man, en de nieuwe instroom van toekomstige vakmensen bestaat voor een groot deel uit heren. Gelukkig zijn er in de wereld van de watersport genoeg vrouwen te vinden die hun eigen koers varen: voorbeelden voor een toekomstige generatie. Zo is onze nieuwe columniste Hanneke Beers al jaren jachtjournalist en zeilt ze mee op de mooiste schepen. Ook mochten we voor deze editie Ocean Race-zeilster Rosalin Kuiper interviewen; nog een vrouw die haar eigen richting koos. Zelfs toen iedereen zei dat het haar nooit zou lukken. Zes maanden, 32,000 zeemijl én een hersenschudding verder heeft zij dit jaar als enige zeilster – én Nederlandse – de gehele race gevaren. Een prestatie om trots op te zijn.

Profielen

Maar natuurlijk hebben we ook weer de mooiste profielen voor u geprint. Zo schrijven we niet alleen over de Pearl 72 Flybridge maar heeft testredacteur Hans Brouwers de Bali Catsmart van Bali Catamarans getest. Ook staat er een ware primeur in het blad die u niet mag missen.

Reportages

En Nautique zou Nautique niet zijn als we niet ook de mooiste reportages voor u verzameld hadden. Zo schrijven we over Paola Cinquanta, de dame van leer, die gelooid leer verwerkt op jachtbeslag en tuigage aan boord van klassieke jachten. Testredacteur en BOB-jurylid Alfred J. Boer geeft ons een kijkje achter de schermen bij POLBoat Yachting Festival, een reportage waarin hij beschrijft hoe de beoordeling van verschillende jachten in zijn werk gaat. En ten slotte schrijft Noah Moeys voor ons blad een prachtige reportage over haar vaartocht bij Spitsbergen.

Nieuwsgierig geworden? Haal de nieuwste Nautique dan vandaag nog in huis. De mooiste verhalen, columns, reportages en profielen verpakt in een prachtig pakket van 130 pagina's. Wat wil een mens nog meer?

Nieuws
  • Pearl Yachts