Jachteigenaar gearresteerd: politie doet inval aan boord van de Jess Con

Een vrouw aan boord van het jacht had een overdosis genomen en de eigenaar is aangeklaagd voor bezit van een vuurwapen zonder vergunning.

inval

Aan boord van de 25 meter lange Jess Con heeft vorige week een inval plaatsgevonden, de eigenaar van het vaartuig is opgepakt. De lokale politie kreeg een melding dat een vrouw aan boord van het jacht dringend hulp nodig had. De ambulance was snel ter plaatse om de vrouw te helpen. Het bleek te gaan om een mogelijke overdosis. Bij de vrouw aan boord was de eigenaar van het jacht die vervolgens door de politie gearresteerd werd.

Hulp nodig

Op dinsdag 5 september kreeg de politie van Nantucket en de Drug Enforcement Administration een melding: een vouw was onwel geworden in de haven van Nantucket. De melding kwam binnen om kwart voor acht 's ochtends. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de vrouw direct afgevoerd met een ambulance; een overdosis. Naar aanleiding van het incident besloot de politie en de DEA het jacht verder te onderzoeken.

Gearresteerd

De eigenaar – een voormalig arts – werd vervolgens gearresteerd. De reden voor zijn arrestatie waren verschillende aanklachten, waaronder: handel van drugs, het bezitten van drugs, het bezitten van een wapen zonder vergunning én het bezitten van munitie zonder een vergunning. De zaak wordt nog verder onderzocht maar dit was niet het eerste incident waar de Jess Con bij betrokken was; het jacht was eerder dit jaar ook aan de grond gelopen op een rif in Florida.

Nieuws
  • BOAT International
  • Adobe Stock