Vaartip van de week: het schilderachtige landschap van de Kagerplassen

Bent u op zoek naar een unieke watersportbeleving? Dan zijn de Kagerplassen een aanrader voor een dag op het water.

Kaagplassen

Een heerlijke dag op het water is ook in de nazomer mogelijk. Zeker wanneer de temperaturen in september spontaan oplopen. De ultieme vaartip van deze week is de Kagerplassen: met voldoende ruimte voor zeilers, surfers en motorboten vormt het gebied in Zuid-Holland een perfecte bestemming voor een dagje varen. Een schilderachtig landschap bestaande uit een netwerk van eilanden, vaarten en sloten biedt een unieke ervaring op het water.

Paradijs voor watersport

De Kagerplassen staan bekend als uniek watersportgebied; op zonnige dagen is iedereen massaal op het water te vinden. In het hoogseizoen zijn vooral verschillende lokale zeilverenigingen op het water te vinden en worden er regelmatig wedstrijden georganiseerd. Maar ook voor de eigenaar van het motorvaartuig zijn de Kagerplassen een geschikte bestemming: vanaf de Kagerplassen is men zo op de Westeinderplassen of het Braassermeer.

Schilderachtige natuur

Varen op de Kagerplassen is als varen door een schilderij van een van de meesters van weleer. Elk eiland in de plassen heeft een eigen molen en sommige van de dorpjes in het gebied stammen nog uit de tijd van de Romeinen. Het land vormt een verbinding tussen verschillende polders, de Bollenstreek én Leiden. Maar in Kaag vindt men ook de faciliteiten van Feadship. Kortom: voor ieder wat wils op de Kagerplassen. Zien we u daar?

Op het water
  • Hollandse Plassen
  • Adobe Stock