Dit zijn de voordelen van het huren van een jacht voor uw luxe vakantie

Waar de één dol is op een actieve vakantie in de natuur, houdt een ander meer van sightseeing tijdens een citytrip. Combineert men beide manieren van vakantie vieren mét een luxe sausje? Dan krijgt u een luxe vaarvakantie op een jacht waarbij zowel natuur als steden bezocht kunnen worden.

Zeilboot huren

Varen is populair! En dat betekent dat steeds meer mensen een bootje hebben of er een huren. Het charteren van een jacht kan dan ook voor veel mensen de perfecte manier van vakantie vieren zijn. In dit artikel leest u meer over de voordelen van het huren van een jacht voor een luxe vakantie.

Ontzettend veel keuze in huren van een jacht

Wanneer u de keuze hebt gemaakt om een jacht (met of zonder bemanning) te huren, zult u zien dat er heel veel keuze is met betrekking tot het soort boot dat u kunt huren. Misschien maakt dat de keuze een beetje lastig, maar op die manier is er wel voor iedereen een perfecte boot te vinden. Hierbij maakt het niet uit hoeveel ervaring u op het water heeft. U kunt namelijk niet alleen kiezen voor een eigen jacht voor een week of twee; er is ook nog eens de keuze of u voor een boot met of zonder bemanning gaat.

Op die manier wordt het huren van een jacht zo duur of goedkoop als u zelf wilt. Ga er in ieder geval altijd even goed voor zitten: een jacht huren is niet moeilijk, maar vergt wel de nodige aandacht. Er zijn altijd extraatjes waar u op kunt letten om geld te besparen; of misschien wilt u die extraatjes juist wel tijdens een verdiende vakantie. Denk bijvoorbeeld aan WiFi, air conditioning, televisies, een extra boot, waterspeelgoed en ga zo maar door.

Veel vrijheid op het water

Een ander groot voordeel van het huren van een jacht is het feit dat je ontzettend veel vrijheid hebt. U kunt eigenlijk gaan en staan waar je maar wilt - maar dan uiteraard wel op het water. Bij bedrijven die jachten verhuren zijn de mogelijkheden vaak eindeloos. Ontdek de vele eilanden in Kroatië of vaar als een koning door de Noorse fjorden! Het zijn vooral de grotere verhuurbedrijven die verschillende bases hebben verspreid over de wereld. U kunt dus specifiek op zoek gaan naar een bepaald land of gebied of juist kijken waar u een jacht kunt huren die binnen het budget valt.

Op die manier is er van alles mogelijk en kunt u jachtvakantie precies zo invullen zoals u dat wilt. Dat maakt een vakantie op een jacht heel flexibel en vooral heel persoonlijk. Bij een gemiddeld hotel is dat vaak wel anders. Daar moet u het meestal doen met wat er te vinden is en kunt u een kamer niet naar uw persoonlijke wensen inrichten met bijvoorbeeld WiFi-apparatuur of een luxe keuken. Ga na wat u absoluut wel en niet per se zou willen tijdens een vakantie op een jacht en er zal aan niets ontbreken. Bij de meeste verhuurders is er heel veel mogelijk op het gebied van luxe.

Optimaal vakantie met een bareboat met schipper

Heeft u geen ervaring met varen of bent u echt aan een ontspannen vakantie toe zonder dat u zelf al te veel hoeft te doen? In dat geval kunt u, zoals we hierboven beschreven, een jacht met bemanning huren. Een bareboat met schipper huren is echt een onvergetelijk avontuur. U kunt hierbij kiezen voor een schipper die enkele dagen meegaat om u op weg te helpen of voor een volledige bemanning die alles tot in de puntjes verzorgt tijdens de hele reis. Kiest u voor dat laatste dan hoeft u over het algemeen écht nergens meer aan te denken.

Overal wordt namelijk aan gedacht: het eten wordt verzorgd, de kamers worden schoongemaakt en u wordt naar de mooiste plekken van het vaargebied gebracht. Terwijl u geniet van een boek op het dek worden de drankjes klaargemaakt of zorgt de bemanning ervoor dat er kano’s klaarliggen. In de avond kunt u tijdens zonsondergang in alle rust en privacy samen genieten. Kortom: varen met bemanning biedt alles voor een heerlijke ontspannen vakantie. Wilt u echter liever zonder extra mensen aan boord het water op gaan? Huur in dat geval een jacht zonder bemanning en wie weet wordt het de reis van uw leven.

Travel
  • Karla Car