Thuiswerken van over de hele wereld: 'Ik ben fulltime 'cruiser' en woon 300 dagen per jaar op een cruiseschip'

Ryan Gutridge woont sinds 2021 op een cruiseschip van Royal Caribbean: 'Mensen zeggen weleens dat ik gek ben'

cruise

Sinds 2012 werkt Ryan Gutridge, een cloud solution engineer, vanuit huis. Tijdens de pandemie, toen ook zijn hele team thuis moest gaan werken, kreeg hij het idee om vanaf een cruiseschip te gaan werken zodra dit weer mogelijk was. In 2021 boekte hij twee cruises op Freedom of the Seas van Royal Caribbean en sindsdien is hij wekelijks op een cruiseschip te vinden waar hij woont én werkt.

Werken van over de hele wereld

Het cruiseleven bevalt Gutridge goed. Hij vertelt Business Insider Nederland: "In de ochtenden en middagen plan ik meetings, maar ik kan ook socializen door te lunchen of sporten met andere mensen. Ik heb mensen ontmoet waarmee ik nog steeds contact heb en waarmee ik al meerdere keren op hetzelfde schip een cruise heb gedaan ... Het cruisen heeft me een stuk socialer gemaakt." En Gutridge vaart de hele wereld over. Zo is hij in het afgelopen jaar al meer dan zeventig keer naar de Bahama's afgereisd.

Net zo duur als wonen

Voordat hij zijn leven omgooide heeft Gutridge eerst de kosten op een rijtje gezet. Hij vertelt Business Insider Nederland: "Toen ik vorig jaar naging hoeveel ik nu eigenlijk voor 300 dagen cruisen betaalde, kwam ik erachter dat dit bijna net zoveel is als de huur en afvalkosten van een appartement in Fort Lauderdale in Florida." Het reizen wordt voornamelijk goedkoper wanneer men het vaker doet. Zo spaart Gutridge loyaliteitspunten bij de rederij waarmee hij korting kan krijgen tijdens zijn reis.

Uiteindelijk wil Gutridge zijn appartement op het vast land verkopen: "In 2025 wil ik graag van mijn appartement af, mijn auto verkopen en een scooter aanschaffen die ik in de garage van een vriend zet. Als ik dan thuis ben laat ik boodschappen bezorgen en als ik ergens heen moet wat verder weg is, neem ik gewoon een Uber of Lyft."

Nieuws
  • Business Insider Nederland
  • Adobe Stock