Off-road ervaringen in Oman: van boord en in een 4x4 buiten de gebaande paden op avontuur

Verken het ruige terrein van Wadi Bani Awf, doorkruis het grillige Hajar-gebergte of bewonder de smaragdgroene wadi's.

Oman

Bent u toe aan een vakantie die weer eens een andere ervaring biedt dan de heerlijke zonovergoten dorpjes, snoezige straatjes en luieren op het strand? Dan is een off-road ervaring in het Sultanaat Oman wellicht iets voor u. Het land in het Midden-Oosten speelde ooit een sleutelrol in de ontwikkeling van handelsroutes met de rest van de wereld maar inmiddels is het een bron van cultuur én een perfecte bestemming voor booteigenaren. Liggend aan de Arabische Zee is het land per jacht te bereiken en is de perfecte manier om Oman vervolgens te verkennen, per 4x4 voertuig.

Off-road avonturen

Een van de bezienswaardigheden in Oman is het Hajar-gebergte, een gebergte dat zich uitstrekt van het Musandam-schiereiland tot Sur aan de oostkust van het sultanaat. Met uw voertuig rijdt u de 2.000 meter hoge berg Jebel Akhdar op. Na een stijle klim kunt u genieten van prachtige uitzichten en een koel klimaat. Daarnaast vindt u in het gebied oude lemen dorpen en dadelplantages of prachtige wadi's.

Weelderige wadi's

Met een 4x4 voertuig heeft u de mogelijkheid een aantal verborgen pareltjes van het sultanaat te bezoeken. Tussen Muscat en Sur ligt de prachtige Wadi Al Arbeieen. Het is een veelal verlaten wadi en heeft smaragdgroene wateren. Een andere aanrader is Wadi Bimah. Hiervoor verlaat u het comfort van uw voertuig en kunt u, onder begeleiding van een gids, de prachtige Snake Canyon van dichtbij ervaren.

Oman biedt veel mogelijkheden voor de op avontuur beluste reiziger en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Vooral wanneer men smacht naar een avontuur buiten de gebaande paden.

Travel
  • Ministry of Heritage & Tourism Sultanate
  • Ministry of Heritage & Tourism Sultanate