Tall ships kijken bij Het Scheepvaartmuseum: vijf grote schepen meren aan

Deze maand meren verschillende tall ships aan bij Het Scheepvaartmuseum. Het perfecte moment voor een weekendtrip naar Amsterdam

Scheepvaartmuseum

De maand augustus staat Het Scheepvaartmuseum in het teken van tall ships. Internationale gastschepen meren aan bij het museum en openen de deuren voor publiek. Vooral voor liefhebbers van geschiedenis en schepen is dit het perfecte moment om naar Amsterdam te varen en aan boord te stappen van deze imposante schepen.

Tall ships

Verschillende schepen zullen aanmeren bij Het Scheepvaartmuseum maar ze zullen niet allemaal tegelijk toegankelijk zijn en dat betekent dat een goede planning belangrijk is. De volgende schepen liggen in augustus in Amsterdam:
- Não Victoria (10 t/m 13 augustus) : een replica van een originele 16-eeuwse kraak.
- El Galeón (10 t/m 13 augustus) : een replica van een 16e-eeuws Spaans galjoen, door velen beschouwd als de opvolger van de não.
- Clipper Stad Amsterdam (13 t/m 17, 19 en 20 augustus) : een 19e-eeuws schip waarmee goederen snel vervoerd werden.
- Pailebote Pascual Flores (10 t/m 13 augustus) : een kleine schoener, pailebote komt van de Engelse benaming 'pilot boat'; een loodsschoener, dus.
- Ketch Gipsy Moth IV (t/m 3 september te zien) : jammer genoeg niet toegankelijk voor het publiek maar het is zeker de moeite waard om dit kits-getuigd zeiljacht te bekijken.

Toegankelijkheid

Behalve de Ketch Gipsy Moth IV, mag publiek alle schepen op en in. De Clipper Stad Amsterdam is zelfs kosteloos toegankelijk. Voor de andere schepen kan een gecombineerd kaartje worden gekocht voor €10 voor volwassenen en €6 euro voor kinderen vanaf vier jaar. Mocht u ook nog aan boord van het VOC-schip de Amsterdam willen kijken, dan kunt u hier gratis aan boord bij aanschaf van een regulier museumkaartje.

Voor de liefhebber van tall ships belooft het in ieder geval een geweldige maand te worden!

Op het water
  • Het Scheepvaartmuseum
  • Het Scheepvaartmuseum