76-meter lange Clipper Stad Amsterdam vaart twee jaar lang de wereld over en u mag mee

Op 22 augustus 2023 hijst Clipper Stad Amsterdam de zeilen voor een twee jaar lange wereldreis. Het 76-meter lange schip zal steden als Tokyo, Shanghai, Sydney, Mumbai, Kaapstad, New York en Londen bezoeken, en voor avontuurlijke liefhebbers die nog op zoek zijn naar een vakantie is er de mogelijkheid delen van de reis mee te maken.

clipper

Heeft u altijd al willen weten hoe het er aan boord van een 76-meter lange klipper aan toe gaat? Dan kan dit uw kans wel eens zijn. Clipper Stad Amsterdam vaart deze zomer uit voor een twee jaar lange wereldreis langs een aantal must see bestemmingen. En voor de avonturier die op zoek is naar een onvergetelijke zeilervaring is er de mogelijkheid om mee te varen aan boord van dit indrukwekkende vaartuig.

Wereldreis

Het idee voor de reis is ontstaan vanuit een bewonderenswaardig initiatief: Clipper Stad Amsterdam wil op een positieve manier een bijdrage leveren aan gelijke kansen op de arbeidsmarkt. In dit geval gaat het voornamelijk om jongeren die de mogelijkheid krijgen om mee te varen aan boord. Het initiatief is georganiseerd in samenwerking met Randstad en Gemeente Amsterdam en tijdens de reis zullen verschillende bedrijven aansluiten om een etappe van de tocht mee te varen.

Evert van Dishoeck, directeur van Clipper Stad Amsterdam, licht toe: ‘Deze twee jaar durende wereldreis is een lang gekoesterde wens. Tijdens de reis doet het schip veel landen en steden aan waar ze nog niet eerder is geweest. Wat veel mensen niet weten is dat Stad Amsterdam sinds haar eerste vaardagen in 2000, elk jaar met een diverse groep jongeren vaart. Jongeren die elkaar niet kennen, en samen het schip leren varen en belangrijke (soft) skills leren om een vliegende start te maken op de arbeidsmarkt. Zo'n reis is een unieke en onvergetelijke ervaring, die de deelnemers op persoonlijk vlak laat groeien.’

Onvergetelijke vakantie

Maar de reis is niet alleen toegankelijk voor jongeren. Van Dieshoeck: ‘De wereldreis biedt onze trouwe gasten de gelegenheid om een reis te boeken naar een van de mooie nieuwe bestemmingen. Daarnaast hopen we vanuit de nieuwe bestemmingen ook gasten te mogen verwelkomen voor een onvergetelijke vakantie aan boord van de Clipper.’ Een onvergetelijke vakantie voor de zeilliefhebber die altijd al aan boord van een iconische klipper heeft willen verblijven.

Clipper Stad Amsterdam

Mocht u nog niet overtuigd zijn van deze nieuwe vakantieplannen, dan maken wij het aanbod graag nog een beetje aantrekkelijker. De Clipper doet namelijk niet alleen prachtige bestemmingen aan tijdens de reis, het schip zelf is ook een prachtige verschijning. Het is 76 meter lang en heeft maar liefst 31 zeilen. Deze hebben een totale oppervlakte van 2200 vierkante meter. Daarnaast beschikt het schip over een authentiek dwars tuig, een scherpe clipper boeg en veertien luxe hutten waar u kunt verblijven. Entertainment komt in de vorm van een eetzaal en een buitenbar. Dat klinkt als het recept voor een perfecte vakantie.

In 2025 zal de Stad Amsterdam terugkeren van zijn reis en als vlaggenschip van SAIL Amsterdam, ter ere van het 750-jarige bestaan van de Amsterdam, de haven van de hoofdstad binnenvaren.

Voor meer informatie kunt u de website van Stad Amsterdam raadplegen.

Op het water
  • Clipper Stad Amsterdam
  • Clipper Stad Amsterdam