Dit is het beste moment voor de koop van een eigen boot

Denkt u er deze zomer over na om een boot te kopen? Dan wilt u zich wellicht eerst verdiepen in deze praktische tips.

koop

Kijkt u al weken liefdevol naar de plaatjes van superjachten die u op de website van Nautique langs ziet komen? Begrijpelijk. Waarschijnlijk heeft u zelfs nu, met de zomer in de bol, al wilde plannen gemaakt om zelf ook het water op te gaan. Maar wanneer is eigenlijk het beste moment om een boot aan te schaffen? We vertellen u er meer over.

Een nieuwe of tweedehands?

Er zit wel degelijk een belangrijk verschil in seizoen wat betreft de aanschaf van uw boot. Hoewel er het het hele jaar door sprake zal zijn van aanbod, is het niet altijd verstandig om direct een impulsaankoop te doen zodra het weer opklaart. Wanneer u uw nieuwe vaartuig aan moet schaffen hangt voornamelijk af van het soort boot dat u wilt kopen.

Tweedehands vaartuig

Een tweedehands boot kan het beste worden aangeschaft aan het einde van het seizoen. Een teleurstelling voor de bootliefhebbers die deze zomer nog het water op wilden. Na de zomer worden er namelijk veel meer boten verkocht. U kunt het hele najaar de tijd nemen om rond te kijken, informatie in te winnen en een goed overwogen beslissing te nemen. Moeten er dan nog aanpassingen of reparaties worden gedaan, dan heeft u ook nog ruim voldoende tijd om uw nieuwe aanwinst vaarklaar te maken. Die volgende zomer zit u geheid goed met uw nieuwe oude cruiser.

Nieuw vaartuig

De beste tijd voor het aanschaffen van een nieuwe boot is volgens Best Boats in november en december. Dit komt omdat een volledig nieuwe boot vaak nog wat aanpassingen nodig heeft om volledig aan te sluiten bij uw persoonlijke behoeften. En dat wilt u natuurlijk allemaal achter de rug hebben vóór het seizoen weer begint.

Kortom, de beste tijd om te zoeken naar uw nieuwe speeltje is na het seizoen. Dit komt ook voornamelijk door de lagere prijzen als gevolg van een verminderde vraag naar boten in deze periode. Doe er uw voordeel mee!

Yacht Life
  • Boten te koop, Best Boats
  • Adobe Stock