Eropuit dit weekend? Sail Den Helder is in volle gang en biedt vermaak voor het hele gezin

Muziek, kermis, lekker eten en natuurlijk heel veel prachtige, indrukwekkende schepen; Sail Den Helder is dé gezinsbestemming voor dit weekend.

sail

Mocht u nog op zoek zijn naar een gezinsuitje waar u zich schaamteloos kunt vergapen aan boten terwijl de rest van het gezin zich ook optimaal kan vermaken, dan is Sail Den Helder de plek voor u. Op donderdag 29 juni vond de bekende Sail In plaats en dat betekent dat de haven van Den Helder dit weekend vol ligt met nautisch schoon. De mooiste Tall Ships en het Varend Erfgoed sieren de havens van de stad maar ook voor de leden van uw gezin die niet geïnteresseerd zijn in boten (wij kunnen het ook niet geloven) is er volop vermaak.

Een druk programma

De iconische Sail In is dan misschien al voorbij maar het beste moet nog beginnen. Vandaag en morgen zijn de Tall Ships open voor publiek en langs de Flaneerkade is het Varend Erfgoed te aanschouwen. Vanaf 16:00 uur vandaag is de Crew Parade, een ware publiekstrekker, en in de avonduurtjes kan men genieten van muziek aan het water. Wanneer het echt donker is zal er een ware laser-licht show plaatsvinden. Op zondag is het tijd voor de start van de iconische Tall Ship Races en kan men de Sail Out aanschouwen. Het hele weekend zijn kraampjes opgezet langs het water waar niet alleen de organisatie, maar ook lokale ondernemers hun waren aanbieden. De hele haven ademt maritiem vermaak met muziek, artiesten en kunstenaars. Kortom, alle zintuigen worden verwend in de havenstad.

Ander vermaak

Voor wie 'niet zoveel heeft met boten' is er een leuke kermis op het terrein te vinden maar ook het historische Willemsoord is een mooie plek om rond te lopen. Niet alleen zijn daar verschillende kraampjes te vinden van locale - culturele - ondernemers, maar de rijke geschiedenis van de werf is genoeg reden voor een bezoek. Daarnaast vinden de jaarlijkse Marinedagen ook plaats van 30 juni tot en met 2 juli. Genoeg te doen dus in Den Helder.

En terwijl de kinderen en partner zich vergapen aan de lichtjes van de kermis en de snuisterijen op de markt, kunt u zich even afzonderen voor een wandeling langs de rijke nautische geschiedenis aangemeerd langs de Flaneerkade. Een win-win zouden wij zeggen.

Nieuws
  • Sail Den Helder
  • Sail Den Helder