Voorproefje van 55 m lange Project Venus door Heesen

In het nieuwe 55-meterjacht komen Nederlands vakmanschap en Italiaans design samen.

heesen

Heesen is hard aan het werk aan de bouw van YN 20655, oftewel Project Venus, een 55 meter lang jacht uit hun staalserie. De romp van Project Venus is op dit moment in aanbouw bij Talsma in Friesland.

Kwaliteit

Heesen, gevestigd in Oss, heeft de bouw van de aluminium romp uitbesteed aan Talsma in Friesland. Dit om kruisbesmetting met het lassen te voorkomen en de kwaliteit te waarborgen. De romp is op dit moment voor zo'n tachtig procent voltooid en ligt daarmee op schema. Naar alle verwachtingen wordt Venus in september 2023 naar de werf in Oss verplaatst voor het plaatsen van de motoren en het samenvoegen van de romp en opbouw. Daarmee zal ze in kwartaal 2 van 2025 klaar zijn voor de verkoop.

Eigenaarsappartement

Ontwerp

Voor het interieurontwerp van Project Venus werkt Heesen samen met de toonaangevende Italiaanse studio Luca Dini Design and Architecture. Zij hebben een uniek en gedurfd concept ontwikkeld voor het ruime interieur van 760GT.

Badkamer met Fior di Pesco Carnico-marmer

Mark Cavendish, CCO van Heesen: “Project Venus is een unieke kans voor klanten die op zoek zijn naar een jacht dat alle ruimte biedt aan luxe, maar dat toch compact genoeg is voor de kleine havens van de Middellandse Zee. Haar solide romp en uitstekende zeewaardigheid zorgen voor veilige en comfortabele vaareigenschappen in alle zeecondities. De uitzonderlijk efficiënte FDHF-rompvorm, in combinatie met twee IMO III-motoren van elk slechts 1.000 kW, bezorgen haar een topsnelheid van 15,5 knopen. De hoge Nederlandse bouwkwaliteit en de korte levertijd maken YN 20655 tot een unieke kans voor kenners die betrokken willen zijn bij het leukste gedeelte van het bouwproces: de luxueuze inrichting die van het jacht een thuis maakt. Met daarbij de zekerheid van bewezen prestaties en uitzonderlijke kwaliteiten.”

Lounge met toegang tot de beachclub

Project Venus

Het uiteindelijke jacht bechikt over zes gastensuites voor maar liefst 12 gasten en een eigenaarsappartement van 96(!) vierkante meter aan de voorzijde. Daarbij inbegrepen zit een studeerkamer met een groot tv-scherm, een dubbele kleedkame en een eigen badkamer over de volle breedte van het jacht. De badkamer is bekleed met marmer van Fior di Pesco Carnico en originele kranen van Gessi Venti20 in zwart metaal. Ontspannen doet men in de salon met lounge en eethoek, of in de sky lounge met buitenmeubilair om de verbinding tussen het terras en de achterzijde te benadrukken. Op het zonnedek is toegang tot een grote hottub die is verbonden met de bar en loungeruimte. De beachclub en bar op det benedendek bieden direct toegang tot het water.