Dit zijn de 5 duurste huurjachten ter wereld

Het huren van een luxejacht is de laatste tijd steeds populairder geworden en hoewel dit niet zo duur is als het kopen van een dergelijk vaartuig, zult u alsnog flink in de buidel moeten tasten. Wij hebben de vijf duurste huurjachten voor u op een rijtje gezet.

huurjacht

Voor wie een luxejacht een nog net iets te grote investering is, is er een mooi alternatief: het huurjacht. Voor de fractie van de prijs van een nieuw jacht kunt u genieten van dezelfde weelde en luxe als menig jachteigenaar elke dag doet. Maar ook een huurjacht komt met een prijskaartje. We hebben een lijst gemaakt van de vijf duurste huurjachten ter wereld. En die zijn zeker het geld waard.

Lady Jorgia

vanaf 2,75 miljoen euro/week
Met plek voor 16 gasten, 36 crewleden, slaapkamers die twee verdiepingen tellen, een zwembad van maar liefst acht meter en een helikopterplatform op het dek is de Lady Jorgia (voorheen Ahpo) een echt ultraluxe miljoenenjacht. En voor de prijs van 2,75 miljoen euro kunt u zich een week lang eigenaar van dit jacht noemen. Lady Jorgia is een relatief nieuw jacht van 115 meter, dat in 2021 te water werd gelaten. Ze werd gebouwd voor de Canadees-Jamaicaanse zakenman en miljardair Michael Lee-Chin. Bij het prijskaartje moet vermeld worden dat het in dit geval om een vanaf-prijs gaat. Dit betekent dat de prijs na een week varen flink op kan lopen. Helemaal met een aanbod van vintage wijnen en kaviaar aan boord.

Octopus

vanaf 2,2 miljoen euro/week
De Octopus heeft met haar 126 meter lengte ruimte voor maar liefst twee helikopters aan boord, er kunnen 26 gasten worden uitgenodigd plus er vaart 63 man bemanning mee aan boord. Ook bevindt zich een volledig uitgerust duikcentrum aan boord en heeft het jacht een onderzeeër. Opvallend is dat het jacht, hoewel groter en imposanter dan de Ahpo, toch goedkoper is dan de nummer 1 van deze lijst. Voor een kleine 2,2 miljoen euro kunt u aan boord stappen van dit schip en genieten van de luxe die de Octopus te bieden heeft. Het superjacht werd destijds voor Microsoft co-founder Paul Allen gebouwd en werd in 2003 te water gelaten.

Dream

vanaf 2,2 miljoen euro/week
Dit jacht is meer dan 100 meter lang, heeft een infinity pool op één van haar zes dekken en kan maar liefst veertig man voorzien van een slaapplek. De Dream is inmiddels 25 jaar oud maar dat doet niet onder aan haar stijl en luxe. In eerste instantie werd de Dream (destijds Poseidonos genoemd) gebouwd als cruiseschip, maar ze werd gerefit als charterjacht in 2018. Voor de prijs van 2,2 miljoen euro kunt u een week op dit superjacht verblijven. En dat klinkt naar ons idee dan ook zeker als een Dream.

Madsummer

vanaf 1,6 miljoen euro/week
Een waar paleis op het water: dit jacht gebouwd door Lürssen heeft het grootste zwembad van alle genoemde jachten. Het jacht beschikt over een zwembad van maar liefst 12 meter. Ook staat er een zelf spelende Steinway-piano op het dek die voor het nodige entertainment zorgt. De prijs van dit vaartuig is ook een stuk aantrekkelijker; men hoeft voor een week op dit prachtige 95 meter lange jacht maar 1,6 miljoen euro op te hoesten.

Dar

vanaf 1,2 miljoen euro/week
Het kleinste jacht uit het lijstje maar zeker ook de moeite waard. De 90 meter lange Dar, gebouwd door Oceanco, heeft 12 bedden en er varen 31 bemanningsleden mee aan boord. Vooral het uiterlijk van de Dar is een plaatje: de vorm van het jacht is geïnspireerd op de kop van een hamerhaai en het binnendek is volledig van glas. Voor iets meer dan een miljoen per week kunt u aan boord van dit jacht verblijven en genieten van het leven als jachteigenaar.

Op het water
  • Playboy
  • Unsplash, Eugene Chystiakov