Vakantietip: de 4 mooiste charterbestemmingen om te duiken

Heeft u al plannen voor de zomer? Met deze vier mooiste charterbestemmingen om te duiken kan elke waterliefhebber zijn hart ophalen.

duiken

Niets is mooier dan een charter maken naar een warme bestemming om vervolgens, in de brandende zon, vanaf het dek van een schip het koele zeewater in te springen voor een verfrissende duik. Maar het wordt nog beter wanneer u op datzelfde moment de rijke onderwater wereld kunt verkennen vanaf het achterdek van uw 'vakantiehuis'. Wij zetten de beste charterbestemmingen voor de echte duikliefhebber op een rij.

Duiken

Of u nu eigenaar van een jacht bent of een liefhebber van charters én van de zon, of voornamelijk van duiken of snorkelen houdt, een vakantie op een luxe vaartuig biedt ontspanning voor ieder mens. De Kaaimaneilanden en de Bahama's staan bekend als populaire duikbestemmingen en deze plaatsen zijn ook zeker aan te raden voor de gemiddelde duikliefhebber. Maar mocht u écht unieke plaatsen zoeken om te kunnen genieten van het water en de natuur die zich op de zeebodem verbergt, dan willen we u deze pareltjes zeker niet onthouden.

Cuba

Dit Caribische eiland staat bekend om de prachtigste koraalriffen die ook nog eens goed beschermd worden door de lokale overheid. Dockwalk benoemt dat Jacques-Yves Cousteau, Frans marineofficier, oceanograaf, filmmaker en vriend van Fidel Castro, ook onder de indruk was van het koraalrif rond Cuba: "Mijn eerste duik in de Cubaanse wateren diende als een ware eye-opener... om me heen, grote vissen tussen bloeiend koraal, een rif rijker dan ik ooit heb gezien." En dit juweeltje is nog niet zo bekend als andere, meer befaamde duiklocaties. Een prachtige bestemming voor een charter in het zomerseizoen!

Antarctica

Hoewel het misschien niet heel uitnodigend klinkt om een duik te nemen in Arctische wateren, blijkt dit toch een ideale bestemming om de onderwaterwereld te verkennen. De duiker die vooral prachtige koraalriffen wil spotten zal beter af zijn in warmere gebieden, maar voor de liefhebber die vooral op zoek is naar een unieke duikervaring is Antarctica een perfecte bestemming. Duikers kunnen hun ogen uitkijken wanneer zij langs grote stukken gletsjerijs zwemmen, en met een beetje geluk komt u een zeeluipaard tegen. Daarnaast zijn zeehonden en pinguins en vele andere bijzondere, kleine organismen in het water te vinden. Het vereist enige voorbereiding en hulp van professionals, maar een duik in het water van Antarctica zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn!

Turks- en Caicoseilanden

Mocht u toch een voorkeur hebben voor een zonnige vakantiebestemming, dan zijn de Turks- en Caicoseilanden een bestemming voor op uw bucketlist. De wateren rond deze eilanden zijn minder diep waardoor niet elk jacht de tocht naar de Caribische eilanden kan maken. Maar mocht u de mogelijkheid hebben om de Turks- en Caicoseilanden te bezoeken, dan zal het zeker de moeite waard zijn. Volgens Penner is de kans groot dat u kunt zwemmen met dolfijnen. Dockwalk benoemt dat de zee rond de eilanden vol zit met de prachtigste koraalriffen en zeewezens. Wanneer men gaat duiken rond de Turks- en Caicoseilanden kan men oog in oog komen te staan met hamerhaaien, walvishaaien en mogelijk zelfs met een bultrug!

Zuidelijke Stille Oceaan

Als laatste willen we een plek met u delen die misschien iets verder van huis ligt maar een onvergetelijke ervaring verzorgt op het gebied van duiken en snorkelen. De zuidelijke Stille Oceaan zit vol prachtige koraalriffen, pelagische vissen, walvissen en dolfijnen. En de oceaan is divers. Dockwalk sprak met Christelle Holler, een duikspecialist werkzaam voor Tahiti Private Expeditions. Zij benoemt de enorme verscheidenheid die te vinden is in de Stille Oceaan. "Elke stap die je zet, van de Malediven tot aan Frans-Polynesië, zal anders zijn. De dieren kunnen hetzelfde zijn maar de omgeving, de lay-out onder water, zal anders zijn." En de zuidelijke Stille Oceaan is nog niet extreem populair onder jachteigenaren. Een onontdekte parel, op vaarafstand, klaar om verkend te worden!

Travel
  • Dockwalk
  • Unsplash, Pexels, PixaBay