Sergio Perez start elektrisch powerboat raceteam 

De Red Bull-rijder heeft zich onder de vlag van Team Mexico ingeschreven als één van de twaalf teams in de nieuwe E1 Series. Het elektrische powerboat kampioenschap zal volgend jaar van start gaan.

Sergio Perez start elektrisch powerboat raceteam 

Zelfs voor de meest fanatieke racer is er een leven buiten de F1. Sommigen houden zich graag bezig met mode, anderen gaan in zee met een wijnmerk, maar Red Bull's Sergio Perez pakt het nog iets grootschaliger aan.

De Mexicaan heeft namelijk getekend voor het E1 Series powerboatkampioenschap, het nieuwste project van Formule E en Extreme E-oprichter Alejandro Agag. Als eigenaar van Team Mexico zal Perez de door E1 aangeleverde Racebird draagvleugelboot in gaan zetten. Net zoals bij de FE zullen de races zo dicht mogelijk bij steden plaatsvinden om het groene imago van de serie te promoten.

E1 vs F1

De E1 is net zoals de FE de elektrische tegenhanger van de Formule 1, dit keer echter binnen de context van powerboatracing. Je moet dus niet denken aan de enorme offschore machines met meerdere motoren, maar de kleine single seaters die rustigere wateren onveilig maken.

Net zoals bij de Formule E en de F1 gaat de vergelijking tussen E1 en F1 niet echt op. De elektrische Racebird heeft een buitenboordmotor die 150 kilowatt (203 pk) levert. De F1-machine heeft echter een 2,5 liter Mercury Marine tweetakt V6 onder de kap met 400-450 pk. De vertaalt zich naar een enorm verschil in topsnelheid: waar E1 het oor gezien houdt bij 93 kilometer per uur, stoomt de F1 door tot maar liefst 250 kilometer per uur.

F1 powerboats zijn uiteraard veel sneller dan E1.

Oude vrienden

Het beschamend grote verschil tussen E1 en F1 zal Checo echter weinig interesseren. De Mexicaan is vooral blij terug te zijn bij zijn oude vriend Alejandro Agag. In 2012 reed Perez voor het Barwa Addax GP2-team van de Spanjaard. Sergio eindigde dat seizoen als tweede achter Pastor Maldonado. Perez is blij weer samen te kunnen werken met Agag, en kijkt uit naar de nieuwe uitdaging die de E1 Series hem zal opleveren:

"Ik ben erg opgewonden over het vooruitzicht om een nieuwe teameigenaar te worden in de E1 en om een team te hebben dat Mexico vertegenwoordigt in het UIM E1 World Championship. Gezien mijn relatie met Alejandro heb ik goed gelet op wat hij gedaan heeft en zijn verschillende kampioenschappen, en ik vind dat wat hij bereikt heeft wat betreft het promoten van duurzame vormen van motorsport prijzenswaardig is."

"Een raceteam dat de Mexicaanse flag voert op het wereldtoneel zien zal geweldig zijn en ik kan niet wachten om de Racebird voor het eerst in actie te zien. Ik heb veel positieve verhalen gehoord over de boot en het opwindende sport-product dat de E1 probeert te creëren voor fans met stadsevenementen. Het zal zeker een geweldige uitdaging zijn in mijn carriere en een leermoment. Ik kijk ernaar uit om te starten en mee te helpen de fanbase in Mexico en wereldwijd te groeien."

Nieuws
  • E1 Series, F1 Powerboat Championship