De SILENT 62 3-Deck: de elektrische catamaran die debuteert in Cannes

Silent-Yachts timmert verder aan de weg naar een milieuvriendelijke toekomst in de jachtbouw.

Silent

Tijdens het Cannes Yachting Festival maakt ze haar debut en daarom vonden wij het bij Nautique tijd voor een klein voorproefje van de nieuwe toevoeging aan de Silent-Yachts-vloot. De SILENT 62 3-Deck is het allereerste driedeks jacht van de werf dat is ontwikkeld op basis van het populaire SILENT 60 model. Ze is, net als de andere vaartuigen van Silent-Yachts, een elektrische catamaran en vaart voornamelijk op zonne-energie.

Meer ruimte

Door het toevoegen van een derde dek worden de mogelijkheden aan boord van de SILENT 62 uitgebreid. Zo kan men voor dit derde dek kiezen voor een open sky lounge, een gesloten sky lounge of een eigenaarshut. In Cannes zal de open sky lounge-versie te zien zijn. In plaats van de standaard flybridge, heeft de open Front Exit versie een 50m┬▓ open fly deck met bar, galerij, eettafel, bank en loungeruimtes. Aan boord vindt men vier prachtige hutten en een bemanningshut.

Groen als uitgangspunt

De focus van Silent-Yachts ligt op milieubewuste oplossingen en dat betekent dat bij de ontwikkeling van de SILENT 62 3-Deck groene energie centraal staat. Het vaartuig is dan ook uitgerust met 42 krachtige zonnepanelen die elk tot 17 kWp produceren. Het jacht heeft een stille elektrische aandrijving voor een onbeperkt vaarbereik zonder uitlaatgassen, trillingen en natuurlijk - zoals de naam al aangeeft - zonder geluid. Met hulp van de zon kan het jacht 100 mijl per dag varen en door de manier waarop alles aan boord georganiseerd is, hoeft het jacht geen gebruik te maken van een generator. Alleen in zeldzame gevallen slaat de generator aan, bijvoorbeeld bij het varen op hoge snelheid of bij slechte weersomstandigheden.

Groen varen is de toekomst en Silent-Yachts weet hier probleemloos op aan te sluiten met deze SILENT 62 3-Deck

Nieuws
  • Silent-Yachts
  • Silent-Yachts