CRN lanceert superjacht RIO

Twee weken terug is deze schoonheid te water gelaten.

M/Y RIO

Ze hebben het weer voor elkaar gekregen hoor. CRN heeft een vers staaltje maatwerk afgeleverd met de RIO. De bouw van het superjacht is afgerond, waarna deze parel op 16 januari te water is gelaten.

The Ferretti Group

CRN is een merk dat onder The Ferretti Group valt. Ferretti staat al jarenlang aan de top wat betreft het designen, bouwen en verkopen van luxe jachten en pleziervaartuigen. Niet alleen CRN valt onder de groep, maar ook prestigieuze merken als Riva, Itama, Custom Line, Wally en Pershing. Met in totaal zes eigen scheepswerfen in verschillende Italiaanse plaatsen bereiken ze klanten in meer dan zeventig landen in de wereld.

CRN

De RIO is het laatste staaltje werk van CRN, een merk dat volledig op maat gemaakte stalen en aluminium jachten produceert. En flinke ook: CRN maakt enkel jachten van 45 meter en langer.

Het merk is in 1963 opgericht in Ancona, in Noordoost-Italië aan de Adriatische zee. Een prachtige plek en tevens ideale achtergrond voor een prachtjacht als de RIO, zoals meer dan duidelijk wordt aan de afbeelding en in onderstaand filmpje.

RIO

Project C138, omgedoopt tot Motor Yacht RIO, is 62 meter lang en raakte op 16 januari voor het eerst de golven. CRN heeft het jacht dan wel ontwikkeld en gebouwd, maar heeft bij het ontwerpen van het exterieur intensief samengewerkt met design- en architectenstudio Omega. Pulina Exclusive Interiors is betrokken geweest bij het vormgeven van het interieur. Zo, naampjes genoemd, op naar de RIO.

Zoals gezegd, is het jacht 62 meter lang. Met een breedte van 11.2 meter is er dan ook meer dan genoeg ruimte om lange, verre reizen te maken op het water. Aan boord bevinden zich vier dekken, waar zo'n 12 gasten kunnen verblijven, verdeeld over de master suite en vijf gastenverblijven. Twee daarvan zijn zelfs VIP-kajuiten. Deze hebben zelfs een lift naar alle dekken op het jacht. I-de-aal.

Verder zijn er genoeg in- en outdoor relaxplekken aanwezig. Een wellness lounge, bijvoorbeeld. Of een heuse beach club met fitnessruimte. Kortom, de RIO is een puik jacht waar de toekomstige eigenaar een hoop plezier aan gaat beleven. Dat is zeker.

Superjachten
  • CRN, Ferretti Group
  • CRN