Bassan & Benedetti Lontano is luxe ontdekkingsreiziger

Voor exotische locaties heb je geen exotisch ontwerp nodig. Lontano gebruikt een ruige basis, maar heeft toch een zachte kern.

Bassan & Benedetti Lontano is luxe ondekkingsreiziger

Superjachten worden normaal speciaal voor de supperijken opgebouwd. Elk onderdeel is specifiek ontwikkeld voor het schip. Ontwerpers Giulia Bassan en Alessandro Benedetti pakken het concept echter compleet anders aan.

In plaats van een eigen romp leent hun Lontano de ruige basis van een bevoorradingsschip van het Noordse Ulstein. De reden hierachter wordt duidelijk als je de naam vertaalt: Lontano is namelijk Italiaans voor 'ver'. Het schip is namelijk bedoeld voor expedities op extreem lange afstanden.

Militaire invloed

Het exterieur van Lontano is geïnspireerd op militaire kruisers, wat het 256 voet lange superjacht een imposante uitstraling geeft. De duidelijke, rechte lijnen worden aangevuld met de karakteristieke boeg van Ulstein: de X-Bow. Dankzij twee Rolls-Royce AZ 1000 Azipod motoren kan Lontano een topsnelheid van 12 knopen bereiken. De actieradius is een indrukwekkende 8000 zeemijlen.

New York penthouse

Ondanks de missie als ontdekkingsvaartuig en de militaire invloeden is het schip geen puur gebruiksvoorwerp. Lontano heeft alle luxe aan boord die je mag verwachten van een superjacht. Het volgens Bassan & Benedetti 'functionele en elegante' interieur biedt plaats aan twaalf gasten verdeeld over zes ruime hutten die geïnspireerd zijn op de penthouses van New York City.

Samen met de 26 bemanningsleden kunnen de gasten van de omgeving genieten in twee observatieruimtes. Verder is er plaats gemaakt voor een comfortabele bioscoop, een zonnedek met jacuzzi en een beachclub met zwembad, spa en massageruimtes in het achtersteven.

Gevulde garage

Ontdekkingsreizen gaan natuurlijk verder dan een tocht met een superjacht. Lontano heeft daarom twee 30-voets tenders, een aantal jetski's, een amfibisch voertuig en een onderzeeër aan boord. De voer en vaartuigen zijn opgeslagen in een luxe garage en kunnen te water gelaten worden met behulp van een kraan. De helikopter met landingsplaats maakt het plaatje af.

Volgens de studie is Lontano 'een concept dat de mogelijkheid van het leven op een jacht in volledige veiligheid voorstelt' en 'de veranderingen die luxe reizen op dit moment doormaakt interpreteert.' Zeker is in ieder geval dat het schip aantoont wat er mogelijk is met een stevig bevoorradingsschip.

Superjachten
  • Bassan & Benedetti