ISA Yachts Zeffiro 130 is luxe mobiele beachclub

Met de 39 meter lange supercatamaran probeert het Italiaanse ISA Yachts zich te onderscheiden van de moordende concurrentie. De uitklapbare beachclub op het achtersteven moet vermogende klanten over de streep gaan trekken.

ISA Yachts Zeffiro 130 is luxe mobiele beachclub

Even socializen in de lokale beachclub kan een leuke bezigheid zijn, maar voor sommigen telt rust en privacy boven alles. De ISA Yachts Zeffiro 130 biedt voor die mensen de ideale uitkomst. In plaats van de drukte van Saint Tropez kun je met de catamaran je eigen stekje opzoeken en in alle luxe en comfort je eigen gezellige avond indelen.

Beach club

Zowel in het midden als aan weerskanten van het achtersteven zijn namelijk uitklapbare panelen gemonteerd. Wanneer de Zeffiro in rust is kunnen de vloerdelen met een druk op de knop uitgeklapt worden. Zo ontstaat een ruime beachclub van 80 vierkante meter waar je in totale privacy kunt zonnebaden, zwemmen of ontspannen een drankje kunt doen.

Aan de bakboordzijde is er zelfs plek gemaakt voor een bescheiden gym met loopbanden en hometrainers. Twee grote trappen op het achtersteven bieden toegang tot het bovenliggende achterdek, terwijl een derde trap aan de stuurboordzijde rechtstreeks naar de brug leidt.

Frans concept

ISA Yachts heeft het Franse designbureau Berret-Racoupeau ingeschakeld om de Zeffiro te realiseren. Het yacht zit nog in de conceptfase, maar enkele technische details zijn al bekend. Zo denkt ISA aan twee motoren van elk 2000 pk, wat de catamaran een topsnelheid van 18 knopen zal geven. De kruissnelheid ligt op ongeveer 14 knopen, met een actieradius van 3700 nautische mijlen.

Alle luxe

Zeffiro bied plaats aan vijf bemanningsleden en tien gasten. De vier VIP suites kenmerken zich door de hogere plafonds en superieure binnenruimte vergeleken met andere yachten van dit formaat. De eigenaar heeft uiteraard de beste positie op het vobendek met een kingsize bed, jacuzzi en een naar de boeg gericht bureau binnen handbereik. De boeg doet dienst als opslag voor de tender en allerlei waterspeeltjes.

Ontwerpfase

Zoals gezegd is de Zeffiro 130 nog in de ontwerpfase. Het zal dus nog even duren voordat er daadwerkelijk een orde geplaats zal kunnen worden voor het innovatieve schip. Van prijzen is dan ook nog geen sprake, maar een koopje wordt het waarschijnlijk niet.

Motorjachten
  • ISA Yachts