Heesen verkoopt 50 meter aluminium jacht Project Sapphire

Heesen heeft weer een verkoopsucces behaald. Kopers Bob en Amy Book uit de Verenigde Staten komen na de verkoop van hun eerder Heesen-jacht uit 2017 terug voor een splinternieuw exemplaar. Het schip krijgt dezelfde naam: Book Ends.

Heesen Project Sapphire

Heesen is verheugd over de verkoop van YN 19850, Project Sapphire, een 50 meter aluminium jacht met een semi-displacement romp. De koper is een zeer ervaren jachteigenaar uit de Verenigde Staten, die ook al eerder een Heesen-jacht kocht.

Project Sapphire wordt het tweede Book Ends motorjacht in de Heesen-vloot. Na de succesvolle verkoop van hun gelijknamige 47 meter Heesen-jacht uit 2017, kozen Bob en Amy Book opnieuw voor de Nederlandse scheepswerf voor de bouw van hun tweede jacht in vier jaar tijd.

Thom Conboy van Heesen USA werkte nauw samen met het team in Oss om de deal in iets minder dan twee maanden te sluiten. De Heesen-signatuur van snelheid bij een geringe diepgang, gaven samen met de ongeëvenaarde Nederlandse bouwkwaliteit en afwerking van Project Sapphire de doorslag bij de verkoop.

De snelle 50 meter serie van Heesen voldoet als eerste in de categorie jachten onder de 500 GT aan de IMO Tier-III-voorschriften. Het geoptimaliseerde rompontwerp heeft een lage weerstand en een spiegel met geringe diepgang; een ontwerpverbetering die bedacht is door de eigen naval architects van Heesen. Gecombineerd leveren deze verbeteringen ongeveer 12 procent efficiëntiewinst op. De geringe diepgang van slechts 2,15 meter maakt Project Sapphire bovendien heel geschikt voor ondiepe wateren. Haar ultra-efficiënte rompvorm wordt optimaal gecomplementeerd door twee MTU 16V4000M65L ‘green oceanic’ motoren, voorzien van Selective Catalytic Reduction (SCR) units om de NOx-emissie te beperken. Uit haar topsnelheid van 23 knopen spreekt het sportieve Heesen-DNA.

Bob Book bezocht de werf in augustus voor een rondleiding aan boord van het jacht in aanbouw. Na het zien van het team vaklieden dat ook hun eerste Heesen-jacht bouwde, sprak de heer Book: “We wisten dat we in goede handen waren.” En aanvullend over het jacht zelf: “De technologie is verbluffend; dit is een 50 meter semi-displacement jacht, met een diepgang van zeven voet, en een topsnelheid van 24 knopen. Dat maakt dit jacht ideaal voor zowel de Bahama's als de Middellandse Zee. Vanzelfsprekend is ze prachtig, sexy, ruim, comfortabel en snel!”

Twaalf gasten verblijven in vijf gastensuites, met de eigenaarssuite aan de voorzijde op het hoofddek en op het benedendek vier gastensuites (twee met tweepersoonsbedden en twee met dubbele eenpersoonsbedden). De Italiaanse ontwerper Cristiano Gatto en zijn team werken samen met de klant en zijn familie om het interieur verder af te stemmen op hun smaak en voorkeuren. De losse meubels voor zowel exterieur als interieur worden op maat gemaakt, en er komt een zorgvuldige selectie van kunst aan boord. De vloeren en stoffering krijgen een lichtere uitstraling, waarbij ook rekening wordt gehouden met de functionele bruikbaarheid.

Friso Visser, CCO van Heesen: “Het was voor mij en het hele Heesen-team een ​​groot genoegen om met zo'n ervaren klant samen te werken aan de aankoop van zijn tweede Heesen. We zijn vereerd dat we opnieuw de opdracht hebben gekregen om het jacht te bouwen dat deze familie veel gelukkige dagen op zee zal bezorgen.”

Project Sapphire is momenteel in aanbouw en zal in de zomer van 2022 aan haar eigenaren worden opgeleverd.

Nieuws
  • Heesen