HISWA te Water 2021 alsnog afgelast

De buiteneditie van de HISWA die voor 1 tot en met 5 september gepland stond, gaat niet door. De almaar aanhoudende maatregelen rondom het coronavirus maken het voor de organisatie onmogelijk om een werkbaar scenario te ontwikkelen.

Hiswa te water

De afgelasting van de HISWA te Water 2021 komt toch nog vrij onverwacht. Aan het begin van de zomer leek alles erop te duiden dat de jachtenbeurs in Lelystad dit jaar doorgang zou vinden. Het zou daarmee de eerste grote botenbeurs worden die weer wel door gaat.

Helaas blijkt dat het toch niet mogelijk is om de beurs te organiseren. De teleurstelling druipt van het persbericht dat we zojuist ontvingen: "Vandaag is, na overleg met de desbetreffende instanties, geconcludeerd dat de 2021 editie van de Hiswa te Water - zoals wij die graag georganiseerd zouden willen hebben - onder de huidige regelgeving van het rijk niet mogelijk is.

Samen met de Gemeente Lelystad hebben wij geprobeerd een modus te vinden waarin onze exposanten optimaal tot hun recht kunnen komen en bezoekers een volwaardige beursbelevenis kunnen ervaren. Alleen dan kunnen wij voor alle partijen ook een goede watersportbeurs garanderen. Helaas is dat niet mogelijk gebleken."

De verspreiding van de delta-variant van het coronavirus en de aanhoudende weigering van veel viruswappies om zich gewoon te laten inenten tegen de ziekte, gooit roet in het eten. Daardoor zitten we nog steeds in de situatie dat almaar leuke evenementen moeten worden afgelast.

Het is te hopen dat de editie van de Hiswa te Water 2022 van 31 augustus tot en met 4 september van dat jaar wel doorgang kan vinden.

En als u nog geen prik hebt gehaald: maak een afspraak. Dank u namens de redactie van Nautique.