HISWA symposium voor jachtontwerp en jachtbouw

Het programma van het 50e internationale HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction kent vele opzienbarende onderwerpen.

hiswasymposium

De intuïtieve besturing ter verbetering van de Man Machine Interface is een belangrijke nieuwe ontwikkeling die aan bod komt. Het symposium geldt als het belangrijkste wetenschappelijke evenement op het gebied van jachtontwerp en jachtbouw.

Onder de noemer ‘Back to the future’ heeft de organisatie flink uitgepakt voor deze jubileumeditie. Gerard Dijkstra (jachtontwerper) en Lex Keuning (voormalig universitair hoofddocent aan TU Delft) trappen af met een terugblik op 50 jaar innovatie in jachtontwerp en jachtbouw. Verder zijn er presentaties over het verbeteren van de Man Machine Interface (interactie tussen boot en bemanning), het efficiënt omgaan met brandstof door energieterugwinning en het gebruik van batterijen aan boord. Vervolgens worden er resultaten van een onderzoek naar de optimalisatie van routering voor de Volvo Ocean Race gepresenteerd. Deelnemers aan het symposium worden verder bijgepraat over het toepassen van ultradun glas, het bepalen van ontwerpvrijheid met behulp van software en een beoordelingsmethode voor de gevoeligheid van mensen voor scheepsbewegingen.

Must voor jachtbouwers en jachtontwerpers

‘Dit symposium is interessant voor alle professionals uit de sector. In anderhalve dag zijn ze op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in hun vakgebied. Studenten zijn ook zeer welkom. Dit jaar is er speciaal voor hen ruimte in het programma gemaakt om in contact te komen met bedrijven zoals Feadship, Oceanco, Heesen Yachts, Marin en TU Delft. We hebben immers deze mensen hard nodig om ook in de toekomst mooie jachten te kunnen blijven bouwen’, aldus Michaël Steenhoff, afdelingsmanager jachtbouw bij HISWA Vereniging.

Aansluitend op METSTRADE Show

Het International HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction is een vooraanstaand symposium; het is het langstlopende wetenschappelijke evenement ter wereld op het gebied van jachtontwerp en jachtbouw. Op 12 en 13 november 2018 in RAI Amsterdam, aansluitend op de vakbeurs METSTRADE, vindt de 50e editie van dit symposium plaats. Het is exclusief toegankelijk voor professionals uit de sector.  

 

Meer informatie & aanmelden: www.hiswasymposium.com