Hiswa te water voor alle watersporters

HISWA te water – voor iedereen die van watersport houdt! 5 tot en met 9 september in Lelystad.

Hiswa

De 35e editie van de HISWA te water in de Bataviahaven in Lelystad belooft één grote belevenis te worden. In lijn met de nieuwe lijfspreuk “I love watersport”, wordt de Bataviahaven van 5 tot en met 9 september omgetoverd tot het Walhalla voor iedere watersportliefhebber. Naast een breed aanbod aan nieuwe boten en watersport gerelateerde producten worden bezoekers getrakteerd op een rijk gevuld activiteitenprogramma. 

Voor ieder type watersporter

De HISWA te water is de ideale plek om u te oriënteren voor de aankoop van uw nieuwe boot en vormt een bron van inspiratie voor ieder type watersporter. Tijdens de beurs presenteren Nederlandse en internationale jachtbouwers meer dan nieuwe 250 boten. Van sloep tot motorjacht, van Daysailer tot aan zeiljachten voor de wereldreiziger, ieder type watersporter kan zijn hart ophalen bij al het moois dat aan de steigers ligt van de Bataviahaven. Komt u voor de motorjachten? Dan kunt u wegdromen bij merken als Wajer Yachts, Linssen yachts en Steeler Yachts. Wie in de categorie motorjachten zoekt naar de specifieke stijl van de Trawlers kan zich laten inspireren bij “Trawlerfest”, hier presenteren Privateer Yachts, de Alm Jachtbouw en Altena Yachting een selectie Trawlers van eigen werf. Zeilliefhebbers kunnen komen genieten bij merken als Scandinavia Yachts, Azuree Yachts, J/Boats en X-Yachts. Sloep- en tendervaarders vinden wat zij zoeken bij merken als Isloep, Admirals Tender, Chriscraft en Cooper Yachts. Watersporters die het eens over een ander boeg willen gooien kunnen zich laten inspireren bij de “House Boat Village” waar merken als Gielissen Shipyard, La Mare en Europarcs deze opkomende vorm van watersport vertegenwoordigen.

Volop sfeerproeven en deelnemen 

Vanuit iedere positie en elk terras op de Arena-vormige kade is er perfect zicht op het aanbod in de haven en de activiteiten die er plaatsvinden. Nieuw dit jaar is natuurlijk het proefvaren, dat dankzij de nieuwe locatie aan het Markermeer mogelijk is. Diverse exposanten zullen deze mogelijkheid bieden om u zo te helpen de juiste overweging te kunnen maken. Houdt u van actie? Dan kunt u deelnemen aan de clinics snelvaren van Motorboot Magazine, uitvaren met de KNRM of manoeuvreren op de motor met de Zeezeilers. Uiteraard zal een van de vaste activiteiten, de Optimist On Tour, ook dit jaar niet ontbreken. Hier kunnen de allerjongsten kennismaken met zeilen, suppen en kanovaren. Meer gevorderde zeilers kunnen zich aanmelden voor de “Next Step” trainingen van zeilschool Pean of zelfs match racen met Tirions van Sail-a-way. Voor wie dit niet extreem genoeg is, die kan zich aanmelden bij het team van Armin Strom voor een onvergetelijke ervaring op hun GC32 catamaran. Deze volledig uit carbon opgetrokken catamaran is uitgerust met draagvleugels en behaalt met gemak 30 knopen per uur. Bezoekers die niet perse het water op willen kunnen op de kade genieten van de gezellige terrassen, deelnemen aan leuke workshops, luisteren naar de mooie verhalen, lezingen bijwonen of genieten van heerlijke muziek bij het “Theater aan het water”.

TICKETS & INFO

Koop nu uw kaarten online op www.hiswatewater.nl  met € 2,50 korting. Online kost een kaart voor volwassenen € 12,50 i.p.v. €15,- aan kassa. Ook zijn er extra voordelige “Vriendenkaarten”, kaarten voor kinderen en studenten en combinatietickets voor het naastgelegen museum Batavialand. Bezoekers die met de auto komen kunnen eenvoudig parkeren op de parkeerterreinen van Batavia Stad Fashion Outlet voor slechts € 3,- per dag. Wanneer u hier toch staat, vergeet dan niet dat u met uw entreekaart een kortingsvoucher kunt afhalen van 10% voor het shopping centrum.

OPENINGSTIJDEN

Woensdag  5 t/m zondag 9 september van 10.00 – 18.00 uur. Vrijdagavond geopend tot 20:00. 

Ga voor meer informatie naar: www.hiswatewater.nl

Facebook: HISWAtewater Twitter: @HISWAtewater #ilovewatersport