Wooden Boats Limousine Tender: Venetiaanse voor uw superjacht

Of u nu nou een superjacht, megajacht of helemaal geen jacht hebt, deze tender is een speeltje dat u erbij wilt hebben. De veertien meter lange Wooden Boats Limousine Tender vaart u en uw veertien beste vrienden naar uw bestemming.

WB Limousine Tender

Nu we stiekem toch weer een beetje aan zomervakantie mogen gaan denken, komen de dromen van de Middellandse- of Adriatische Zee vast weer bovendrijven. De drukte van de Venetiaanse kanalen keert hopelijk nog niet terug dit jaar, zodat u eindelijk eens goed kut rondkijken in de stad. Wellicht vaart u er wel het liefst naartoe in een Venetiaanse taxiboot. En waarom dan niet meteen in uw eigen exemplaar dat op het dek van uw jacht staat?

WB 14m Limousine Tender

Het Italiaanse Wooden Boats uit Viareggio heeft een moderne interpretatie van de tender gemaakt. Zoals te zien op de foto's hebben de ontwerpers zich laten inspireren door de langgerekte lage boten waarmee toeristen zich door Venetië laten varen. Hoewel de werf Wooden Boats heet is de nieuwe tender gemaakt van koolstofvezel, waardoor hij uiterst licht is gebleven. Het geheel heeft een waterverplaatsing van zeven ton en vaart, mede door zijn lange waterlijn, veertig knopen met zijn twee 370 pk motoren.

Het schip heeft een bijzondere extra, die in het huidige tijdsgewricht heel actueel is: automatisch ontsmetten. Na het uitstappen van de gasten maakt een speciaal ozonsysteem de lucht en de oppervlakken weer bacterie en virusvrij.

Zelfhijsend

Speciaal voor superjachten heeft WB een mooi hijssysteem in de Limousine Tender gebouwd. In plaats van de kranen vanaf het moederschip te moeten bedienen, zitten de takels ingebouwd in de tender. Het is daardoor slechts een kwestie van de kraanlijnen bevestigen en de tender licht zichzelf uit het zeewater aan boord.