Designstudie Pebble is 140 meter lang megajacht

Het Amsterdamse ontwerpbureau Van Geest Design toont Pebble. Dit ontwerp voor een 140 meter lang megajacht is net als een kiezelsteen gevormd door jarenlange aanraking met water en zand.

Pebble

Waar de jachtontwerpen van de laatste jaren steeds scherpere lijnen laten zien, kiest Van Geest Design in zijn designstudie Pebble voor natuurlijke vormen. Dit jacht toont als een steentje dat langs het strand ligt. Pieter van Geest heeft de steentjes die als inspiratie werkten voor zijn ontwerp in de afgelopen jaren opgeraapt op stranden in Engeland en in Indonesië. Hij raakte vervoerd in de perfectie van de lijnen die in duizenden jaren door zand en water in de steentjes zijn uitgegraven.

De ronde en zachte vormen moeten Pebble een ontsnappingspunt maken. Aan boord ben je weg van de harde lijnen van wolkenkrabbers en kubisme in de steden. De vijf dekken van het schip kunnen natuurlijk volledig worden vormgegeven zoals een eventuele koper het wil hebben, maar op de plantekening is al een aardige indruk van het schip te zien.

Nieuws
  • Van Geest Design