Jachtbemanning houdt illegaal coronafeest bij Oceanco

De bemanning van een van de jachten die bij Oceanco wordt gebouwd heeft de megajachtenwerf in verlegenheid gebracht. De crew bouwde een feestej aan boord van de hotelboot die bij de werf ligt afgemeerd.

Oceanco

Afgelopen vrijdag deed de politie een inval bij een hotelboot in Alblasserdam. Op het schip, dat aangemeerd lag bij de werf van Oceanco, was een feest gaande. De politie rook onraad en pakte de vijftien opvarenden op. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot: de feestgangers bekogelden de politie met stoelen en glazen.

RTV Rijnmond meldt dat er een massale vechtpartij volgde waarbij de politie wapenstok, een politiehond en zelf een stroomstootwapen moest inzetten. Juist omdat er in verband met het coronavirus gemaand wordt tot rust en geen feesten, neemt de politie de zaak hoog op.

Oceanco

De zaak bracht superjachtwerf Oceanco in verlegenheid. Directeur Marcel Onkenhout van de werf stelt in een verklaring dat hoewel de hotelboot bij Oceanco ligt, de 'opvarenden' geen personeel van het bedrijf zijn. Volgens Onkenhout betrof het de bemanning van een van de superjachten die bij het bedrijf gebouwd of onderhouden worden. Zij beschouwden zichzelf als "één huishouden" en dachten derhalve geen afstand te hoeven houden.

Oceanco-directeur Onkenhout voegt toe: "het grootste respect te hebben voor het werk van de politie en mee te werken aan alle onderzoeken."

Burgemeester

Opvallend in het verhaal is de positie van de burgemeester van Alblasserdam. Jaap Paans twitterde zaterdagmiddag, de dag na het feest, dat hij de boel als een interne aangelegenheid zag. Die opmerkingen schoten bij sommige raadsleden in zijn gemeente in het verkeerde keelgat. Ook Alblasserdammers beschuldigden de burgemeester volgens Rijnmond van een iets te laconieke houding ten opzichte van het geval, waarbij toch geweld tegen agenten werd gebruikt. De burgemeester krabbelde dinsdag terug door te stellen dat "geweld tegen politie sowieso verwerpelijk is".

Nieuws
  • Oceanco