Eind van een tijdperk voor Van der Valk: 79-jarige Wim van der Valk gaat met pensioen

Wim van der Valk staat sinds 1967 al aan het roer van de werf en neemt nu, op 79-jarige leeftijd afscheid van zijn functie. 

pensioen

Van der Valk Shipyard, de bekende Nederlandse werf uit Waalwijk, kondigt een nieuwe richting aan. Wim van der Valk, de oprichter van de werf, gaat met pensioen. Op 18 april vierde de jacht- en watersportliefhebber zijn 79e verjaardag en kondigde daarmee ook zijn vertrek aan. Op 20 april brengt Van der Valk het nieuws naar buiten mét de mooie boodschap dat er een management buy-out heeft plaatsgevonden van de aandelen in de werf door verschillende ervaren jachteigenaren die een persoonlijke connectie kennen met Van der Valk en de jachten die zij al jaren bouwen.

Betrokken aandeelhouders

Wim van der Valk richtte de werf al in 1967 op en is ook al sinds dat moment ruim vijftig jaar lang nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de werf. Het resultaat is een indrukwekkende vloot mét verschillende prijswinnaars zoals het bekende Blue Jeans in 2023 en nu in 2024 Pilot, nog een geweldig jacht van deze Nederlandse werf genomineerd voor de World Superyacht Awards 2024. Een uitgebreid netwerk van tevreden klanten is in dit geval ook precies wat Van der Valk geholpen heeft bij deze nieuwe stap: een groep ervaren jachteigenaren die eerder drie custom superjachten bij de werf hebben besteld, vormen de nieuwe hoofdaandeelhouders. Het gaat om eigenaren van LeVen, EDGE en Lady Lene.

Mooie toekomst

De werf schrijft in een persbericht dat het vertrouwen in de toekomst groot is, mede dankzij een goed gevulde orderportefeuille waar ze in ieder geval tot in 2026 zoet mee zijn. Yoeri Bijker, head of sales van Van der Valk, vertelt: "De nieuwe hoofdaandeelhouders begrijpen het ethos van onze werf volledig, omdat ze samen met ons verschillende bekroonde jachten hebben gebouwd. Ze zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat Van der Valk haar Nederlandse structuur, erfgoed en kwaliteit behoudt. We hebben een solide financiële toekomst als onafhankelijke entiteit met verschillende opties voor verdere uitbreiding. Wims ongeëvenaarde nalatenschap kan niet in veiliger handen zijn."

Holland's Glorie
  • Van der Valk Shipyard
  • Van der Valk Shipyard