Wim Beelen ontwikkelt Dutch Superyacht Tech Campus in Amsterdam

Binnen een paar jaar krijgt Amsterdam een speciale campus voor de bouw van super- en megajacht tot 200 meter lengte. Ontwikkelingmaatschappij Larendael van Wim Beelen kondigt vandaag aan dat daarvoor een 53 hectare grote scheepswerf in het Westelijk havengebied van de hoofdstad wordt omgevormd tot Dutch Superyacht Tech Campus.

Dutch Superyacht Tech Campus

Terwijl in Nederland al het ene na het andere superjacht van de hellingen van bedrijven als Heesen, Amels, Moonen, Huisman, Feadship, Hakvoort, Oceanco, Mulder en zo voort loopt, kondigt Wim Beelen een mooie nieuwe ontwikkeling aan. De voormalige sloop- en recyclingmiljonair (hij verkocht het bedrijf met de groene Beelen.nl-containers in 2020) gaat een Dutch Superyacht Tech Campus opzetten.

Larendael

Projectontwikkelingsmaatschappij Larendael kocht in augustus van dit jaar een 53 hectare grote voormalige scheepswerf in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Daar moet in de komende jaren de nieuwe campus komen. Dat Beelen een slimme ontwikkelaar is toonde hij al aan met de innovatieve Amsterdam Logistic City Hub die voor honderden miljoenen aan CTP (van Quote 500 nummer 2, Remon Vos) werd verkocht.

Wim Beelen (Creative Founder, Larendael): "Met de ontwikkeling van de Dutch Superyacht Tech Campus investeren wij in de toekomst van de scheepvaart op een plek met een rijke historie, namelijk daar waar in de 18e en 19e eeuw de toonaangevende scheepswerf, de Amsterdamsche Droogdok Maatschappij (ADM), actief was."

Vraag naar superjachten neemt toe

Er zijn momenteel zo’n 5.500 superjachten in de wereld en jaarlijks komen er bijna 200 bij. Er is met name veel vraag vanuit Amerika, het Verre Oosten, Midden-Oosten en Oost-Europa. Ons land staat wereldwijd al eeuwen bekend om zijn vele botenbouwers. Met onze kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie en design, hoort Nederland ook bij de bouw van superjachten tot de wereldtop. Superjachten worden ook steeds groter. Alleen al in Nederland zijn in de afgelopen vijf jaar 67 superjachten gebouw met een lengte van meer dan 50 meter. Om deze grote superjachten te kunnen bouwen én onderhouden zijn werven nodig die makkelijk bereikbaar zijn en de juiste faciliteiten hebben.

Noordzeekanaal

De Dutch Superyacht Tech Campus is via het Noordzeekanaal voor superjachten makkelijk bereikbaar. Er worden in totaal zeven overdekte dokken aangelegd, vier grote dokken met een lengte tot 200 meter en drie grote dokken met een lengte tot 155 meter. Daarnaast zullen deze droogdokken ook gebruikt worden voor refits en onderhoud van bestaande superjachten. Voor jachten tot 80 meter is een jachtlift beschikbaar, waardoor onderhoud op de wal plaats kan vinden. Buiten komt er plek voor het aanmeren van 40 superjachten tot een lengte van 200 meter, met een waterdiepte tot 13 meter.

Misschien ook voor jou:
'Superjacht van prins Bernhard' geregistreerd in belastingparadijs
Nieuws
  • Larendael