Meteen in het voorjaar het water op: 4 vissersdorpen om in de lente te bezoeken

Kunt u ook niet wachten om het water weer op te gaan? Dan hebben wij de perfecte bestemmingen voor u. Kunt u alvast plannen maken voor het vaarseizoen begint.

vissersdorp

Wanneer april steeds dichterbij komt, begint het bij ons toch steeds meer te kriebelen. Tijd dus om te kijken naar de mogelijkheden voor het voorjaar. Natuurlijk zijn de bestemmingen die we noemen behoorlijk zonnig en dus vast ook prima te bezoeken in de winter. Maar hoe mooi zou het zijn om met eigen boot, zodra het weer kan, de wereldzeeën op te varen en aan te leggen in een authentieke vissersdorpjes in Italië, Portugal of zelfs Brazilië? Dit zijn vier vissersdorpen die u in de lente op kunt zoeken.

Budva, Montenegro

Het 'Monaco van Montenegro', dat is de naam die dit dorpje draagt. Een oud centrum, veel stranden... Budva heeft het allemaal en is dus een hoogtepunt van de Montenegrijnse kust. Het is een populaire badplaats die in de 4de eeuw werd opgericht. In de Middeleeuwen werd het tot fort gemaakt en tot de Tweede Wereldoorlog was Budva niet heel veel meer dan een vissersdorpje aan de kust van de Adriatische Zee. Inmiddels is het een geweldige vakantiebestemming en dus ook perfect om aan te leggen in het voorjaar. In het hoogseizoen ligt de haven vol met miljoenenjachten maar ook buiten het dorp is genoeg moois te zien. Rode bergen en een kilometerslange kust; een prachtige plek voor een vroege vakantie.

Portofino, Italië

Inmiddels is het Italiaanse Portofino een behoorlijke hotspot maar vroeger, voor het begin van de 20ste eeuw, was het een vissersdorpje als geen ander. Daarna kwamen welvarende kunstenaars naar het dorp en zo groeide Portofino uit tot een populaire bestemming voor vakantiegangers. Toch is het dorp nog even charmant als vroeger: pastelgekleurde gevels steken af tegen een helderblauwe zee. Natuurlijk kunt u in de haven een mooie verzameling superjachten vinden en aan prachtige natuur ook geen gebrek. Cultuur snuiven, de natuur in trekken of heerlijk dineren; Portofino is zeker geschikt.

Trancoso, Brazilië

Het Tulum van Brazilië, dat is hoe Trancoso wel eens genoemd wordt. Een erg trendy vakantiebestemming die nog niet heel geleden op het randje van de afgrond stond. Toerisme is de redding geweest van dit afgelegen vissersdorp. De plek was door de ligging aan een kleine baai bijna onbereikbaar. Maar toen de eerste reizigers de plek ontdekten was de redding een feit: het mooie strand en het helderblauwe water zijn reden genoeg voor een bezoek. Maar overdag is het dorp ook heerlijk rustig en dat betekent een heerlijke vakantie in een ongerepte omgeving.

Cascais, Portugal

In de 19e eeuw gebeurde het: een slaperig vissersdorpje in de buurt van Lissabon veranderde van de ene op de andere dag in een koninklijke bestemming. Deze verandering kwam door het bezoek van de Portugese koning Luis die de plek uitzocht voor zijn familievakantie. Dit beviel zo goed dat de koninklijke familie terug bleef komen, en zo ook de rest van de Portugese elite. Door de sterke wind in de baai is Cascais ook een perfecte bestemming voor zeilers.

Travel
  • Nautique
  • Adobe Stock