Terug naar de 17e eeuw: de Batavia voor één dag weer bemand

Op 18 februari zal de bemanning van de Batavia voor 1 dag terugkeren naar het bekende schip.

Batavia

De voorjaarsvakantie zit er alweer aan te komen en dat betekent genoeg vermaak voor de weekenden en doordeweeks. Zo ook in Batavialand. Op zondag 18 februari gaat Batavialand terug naar 17e-eeuwse sferen met een speciale re-enactment dag.

Bemanning

Op 18 februari kan het zomaar zijn dat u in Batavialand een oude zeeman tegen het lijf loopt. Leden van de Equipage De Delft zullen op deze zondag in historische kleding laten zien hoe het leven aan boord van de Batavia er in de 17e eeuw uit zag. Een kijkje in het dagelijks leven van de Oost-Indiëvaarder. U als publiek krijgt de mogelijkheid om ook aan boord te stappen en deze bijzonder bemanning te spreken. De bemanning zal bestaan uit een scheepstimmerman, burgers, matrozen, zeesoldaten en meer. De ultieme kans uw meest brandende vragen te stellen aan deze bijzondere zeelieden.

Bezoek

U kunt de bemanningsleden op zondag 18 februari tussen 11:00 en 17:00 uur aan boord van de Batavia vinden. Het bezoek aan het schip is op deze dag inbegrepen bij uw gewone ticket. U kunt dus na het bezoek aan het schip ook het museum nog bezoeken.

Nieuws
  • Batavialand
  • Stephan Vroom