Aanrader voor een weekend genieten: 5 hotels in eigen land

Bent u nog op zoek naar een luxe verblijf voor een vakantie in eigen land? Onze redactie testte verschillende hotels in Nederland en dit zijn vijf die wij zeker kunnen aanraden.

hotels

Of u nu een verblijf zoekt voor één avond of een lekker lang weekend weg wilt plannen; er zijn in Nederland genoeg mogelijkheden voor een overnachting met luxe en comfort. Al jaren testen we voor ons magazine de fijnste hotels mét nautisch tintje voor u. Tijd om daar een mooie selectie van te delen.

1. Pillows aan de IJssel

De naam zegt het eigenlijk al maar deze locatie van de bekende Pillows Hotels bevindt zich aan de IJssel in het mooie Deventer. U kent Deventer vast van de boekenmarkt, de monumentale sfeer en natuurlijk de Deventer Koek. De Hanzestad aan de oostkant van de IJssel is een levendige plek met een rijke geschiedenis. Maar ook aan de andere kant van de IJssel bevindt zich een mooi stukje Deventer. Op deze westbank van de bekende rivier staat een monumentaal pand dat omgetoverd is tot luxe hotel; een aanrader voor de liefhebber van rust, ruimte én luxe. Wilt u meer lezen over dit mooie hotel? In de nieuwste Nautique vindt u een uitgebreide review van het hotel mét prachtige foto's.

2. The Noblemen

Een betere locatie in Amsterdam kun u zich niet wensen: hotel The Noblemen staat pal aan de Leidsegracht, gevestigd in een monumentaal 17de-eeuws pand. Het leuke aan hotel The Noblemen is dat iedere kamer helemaal uniek is. Het interieur van het hotel is met veel zorg samengesteld en omarmt het monumentale karakter van het gebouw. De Michiel de Ruyter-kamer heeft een bad in de vorm van een schip, terwijl u in de Hugo de Groot-kamer in een boekenkist moet badderen. The Noblemen is een luxe hotel waar persoonlijke aandacht nog hoog in het vaandel staat. Deze luxe, gecombineerd met het bijzondere interieur en de toplocatie, maakt The Noblemen een parel onder de boetiekhotels.

3. De Durgerdam

Voor rust en ontspanning hoeft men niet naar een hutje op de Drentse hei; in de buurt van onze eigen hoofdstad is het namelijk ook goed toeven. Aan de andere kant van de Zeeburgertunnel ligt het vissersdorpje Durgerdam waar men een boetiek hotel vindt met de passende titel ‘De Durgerdam’. Een luxe toevluchtsoord waar u zorgen én de tijd even kan vergeten. Op nog geen vijf minuten lopen van het hotel kunt u aanmeren om vervolgens te slapen in de luxe van het hotel. Naast de haven is een ongerept natuurgebied te vinden; het IJdoorn, alleen toegankelijk voor voetgangers.

4. Hotel Arsenaal

Genesteld tussen Den Haag met z’n lange kustlijn en Rotterdam met z’n imposante haven, valt Delft wat betreft watersport een beetje in het niet. Toch is ondanks het gebrek aan een jachtclub ook het Zuid-Hollandse stadje leuk om eens te bezoeken. En een overnachting in het centrum, in een historisch gebouw aan de gracht kan dan niet ontbreken. Dit is Hotel Arsenaal by WestCord. Alle 63 kamers en suites zijn net een beetje anders, maar hebben in ieder geval één ding gemeen: de overheerlijke bedden met bijbehorende kussens.

5. Heaven Hotel

Bidden voor een behouden vaart, dat is wat de zeelui uit de stad in voorgaande eeuwen deden in de Grote Kerk van Hoorn voordat ze op hun lange en gevaarlijke reizen vertrokken. Tegen de achtergrond van dit historische en nautisch geladen decor is nu het boutique "Heavens Hotel" geopend. Heavens is de perfecte uitvalsbasis voor een dagtrip naar het charmante pareltje in de polder. Het is heerlijk dwalen door de kleine straatjes rond het hotel omdat het oog overal getrokken wordt door prachtige oude pandjes uit de Gouden Eeuw. Uiteraard is Heavens ook heel goed geschikt als pleisterplaats bij een rondje IJsselmeer. De haven ligt immers vlak om de hoek.

Travel
  • De Durgerdam, Pillows, the Noblemen, Heaven Hotel, Hotel Arsenaal