Droombestemming voor watersporters: Venetië biedt het hele jaar door voor ieder wat wils

Verken de stad in de zomer vanaf het water of geniet in de winter van de verschillende evenementen op de kanalen.

Venetië

Venetië kan zeker een toeristische trekpleister genoemd worden. Maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is om een bezoek te brengen aan deze prachtige Italiaanse stad. En voor de liefhebbers van de relatieve rust buiten het hoogseizoen, is ook de herfst en winter een goede tijd om de stad van het water te bezoeken. In het vaarseizoen perfect te combineren met een tocht langs de Dalmatische of Istrische kust om Venetië te ervaren zoals de zeelieden van oudsher dat deden. En ook tijdens de toeristische piek kan men zich een weg banen door La Dominante door gebruik te maken van de alternatieve wegen waar Venetië om bekend staat: het water.

Omzeil de drukte

In de zomer is Venetië nu eenmaal een behoorlijk drukke stad. En dat betekent vaak irritatie, frustratie én vaak ook een afknapper voor toekomstig bezoek. Maar Venetië biedt voor de watersportliefhebbers een perfect alternatief voor het verkennen van de stad: per dinghy door de kanalen. Pleziervaartuigen zijn verbannen ui het Canal Grande maar dat betekent niet dat het niet mogelijk is om de kleinere kanaaltjes in de stad te verkennen vanuit uw eigen RIB. Met maximaal 5 km/u en eenrichtingsverkeer in de kanalen, bezoekt u de mooiste plekjes in de stad: wat ons betreft de perfecte manier om de stad van de bruggen beter te leren kennen. Gondoliers passeert u aan de stuurboordzijde, de rest van de vaartuigen aan bakboord. Heeft u zelf geen RIB? Dan kan in Venetië ook een motorbootje gehuurd worden. De perfecte manier om Venetië op alternatieve wijze te verkennen én een makkelijke manier om delen van de stad te bezoeken die te voet misschien minder snel te bereiken zijn.

In de winter

Mocht u niet geheel overtuigd zijn – of niet kunnen wachten om de stad te bezoeken – dan is de winter ook een goed seizoen voor een bezoek aan deze idyllische stad. In de winter worden volop kerstmarkten georganiseerd, zijn de straten en gebouwen versierd met lichtjes en is er genoeg te doen op het gebied van kunst en cultuur. Ook staan er verschillende culturele vieringen op de planning in Venetië. Zo wordt op 6 januari Driekoningen gevierd met de komst van de Befana. Daar hoort ook de Regatta delle Befane bij, een wedstrijd tussen de beste roeiverenigingen in de stad. In februari vindt het Festa Venezia sull'acqua plaats, de start van het Venetiaans carnaval, met de Regatta delle Columbine. En dat is nog maar een tipje van de sluier van alle festiviteiten in deze Italiaanse stad.

Kortom: of u nu tijdens het hoogseizoen besluit aan te leggen of juist in de herfst of winter, Venetië is het hele jaar door een prachtige bestemming voor liefhebbers van water en watersport.

Travel
  • Yachting World, Hellotickets
  • Adobe Stock