De J Craft Torpedo belichaamt Zweeds vakmanschap en laat proeven van 'La Dolce Vita'

Een rijke Zweedse geschiedenis beginnend in de tijd van Vikingen brengt ons de J Craft Torpedo. Met gepolijst houtwerk en de traditionele stoom-buigtechniek gebruikt voor de beugschepen van weleer.

J Craft

J Craft introduceerde in 2009 de J Craft Torpedo, een motorvaartuig gebaseerd op de eerder uitgebrachte Cabrio Cruiser. Sindsdien zijn er maar liefst twintig Torpedo's verkocht, allemaal handgemaakt. Het kost meer dan 8,000 uur om dit prachtig stukje Zweeds vakmanschap in elkaar te zetten, maar het resultaat mag er zeker zijn: met strak gepolijst houtwerk en oude traditionele technieken stammend uit de tijd van de Vikingen is deze J Craft zeker een artikel waard. Daarom laten we u graag kennis maken met: de J Craft Torpedo 42.

Het J Craft signature-model

Ze werd in 2009 voor het eerst te water gelaten en haar succes blijft voortbestaan: de J Craft Torpedo 42 is gebouwd in samenwerking met Volvo Penta en beschikt daardoor over een nauwkeurig, roerloos IPS-systeem. De J Craft Torpedo is het signature-model van de Zweedse botenbouwer en combineert de klassieke stijl van het merk met moderne kracht en bruikbaarheid. Er bestaat een lange wachtlijst voor het model door de enorme hoeveelheid tijd die het kost om de Torpedo te bouwen. De Zweedse bouwer is een expert in erfgoed, vakmanschap, design en luxe en in het hele proces komt de rijke geschiedenis - gekoppeld aan de tijd van Vikingen - naar voren.

Oog voor detail

Het houtwerk van de Torpedo is gemaakt van duurzaam
regenwoudvrij West-Afrikaans mahoniehout. De sierlijke, gebogen lijnen zijn gemaakt van massief hout, gemaakt door gebruik te maken van een stoombuigtechniek die niet veranderd is sinds de Vikingen hun originele beugschepen bouwden. De beste kwaliteit hout, Italiaans leer en luxe stoffen van de beste designermerken sieren het vaartuig. Daarnaast beschikt ze over de laatste Volvo Penta IPS motoren waarmee snelheden van bijna 50 knopen bereikt kunnen worden.

Veel meer dan alleen een slimme collectie van lijnen en vormen: de J Craft Torpedo 42 is een uniek design resulterend uit een rijke geschiedenis en een lange erfenis van kennis van de zee.

Motorjachten
  • J Craft
  • J Craft