Mooi plaatje: de 88 meter lange Maltese Falcon is klaar om uit te varen

In mei 2023 werd ze klaargemaakt door Lusben voor het charterseizoen, inmiddels is de Maltese Falcon klaar om uit te varen.

Maltese Falcon

In mei is de Maltese Falcon, een van de mooiste zeiljachten ter wereld, aangemeerd in Italië voor een complete refit. De werf die de taak moest volbrengen was Lusben, al had het project wel wat voeten in de aarde: de werf in Italië heeft verschillende aanpassingen moeten doen om het superjacht klaar te kunnen maken voor de zomer. Toch bewijzen de Italianen nogmaals dat vakmanschap hoog in het vaandel staat met een prachtige refit van een adembenemend schip.

Verschillende aanpassingen

De Maltese Falcon is op verschillende vlakken aangepakt; de systemen aan boord zijn compleet vernieuwd, ze is voorzien van een nieuw verflaagje, de complexe maar iconische masten zijn onder handen genomen en het interieur heeft een complete upgrade gekregen. Daarnaast zijn verschillende aanpassingen gedaan om het jacht milieuvriendelijker te maken.

Pierfrancesco Cafaro, kapitein van de Maltese Falcon, vertelt in een persstatement: "Het was een uitdagende klus en een inspanning waarbij iedereen betrokken was, vanwege de hoge verwachtingen rond het project en de complexiteit van de planning en uitvoering, maar het resultaat is meer dan bevredigend dankzij de steun van de werf en het team van Lusben. De Maltese Falcon kan nu terugkeren naar de zee in al haar pracht en praal en haar gasten verblijden met nieuwe en onvergetelijke ervaringen."

Na zes maanden werk van meer dan 80 mensen is de Maltese Falcon klaar om uit te varen en kan ze, na een uitstekende upgrade, vol goede moed beginnen aan het charterseizoen.

Superjachten
  • Lusben
  • Lusben