88 meter lange Maltese Falcon klaar voor charterseizoen na refit door Lusben

De 88 meter lange Maltese Falcon is door jachtwerf Lusben klaargemaakt voor het opkomende charterseizoen. Voorbereidingen waren nodig voor het ontvangen van een jacht van dit formaat: de werf in Italië heeft verschillende aanpassingen moeten doen om het superjacht klaar te kunnen maken voor de zomer.

refit Maltese Falcon

De Maltese Falcon, door velen beschouwd als het mooiste zeiljacht ter wereld, is in de jachtwerf van Lusben aangemeerd voor een verbouwing. Italië's nummer één werf op het gebied van refits heeft het 88-meter lange vaartuig een behoorlijke upgrade gegeven om het jacht klaar te stomen voor het opkomende charterseizoen. Een enorme onderneming voor Lusben: voordat het jacht onder handen genomen kon worden, moest de werf zelf ook aangepast worden. Dit komt voornamelijk door de opmerkelijke vorm van de romp en de diepteligging van het tientallen meterslange vaartuig.

Upgrade

Toen de werf eenmaal klaar was voor het superjacht, zijn er behoorlijk wat aanpassingen gedaan aan het vaartuig. De uitvoerige upgrade bestond uit onderhoud aan de systemen aan boord (zoals generatoren, propellers en motoren) en het verven van de romp van de Maltese Falcon in het kenmerkende 'Perini Blue'. Daarnaast heeft de werf de iconische masten onder handen genomen; een flinke uitdaging door de complexiteit van dit systeem. Maar het jacht is niet alleen van de buitenkant volledig opgeknapt, ook het interieur heeft een upgrade gekregen. Zo is het dek vernieuwd en is de kombuis opnieuw ingericht om gasten op comfortabele wijze te voorzien van lunch en diner.

Resultaat

Het resultaat mag er zijn: na een complexe en verfijnde refit is het jacht niet alleen mooier en meer comfortabel, het is ook vooruitgegaan op het gebied van prestaties. Daarnaast heeft Lusben gewerkt aan het reduceren van het brandstofverbruik en uitstoot van het vaartuig om de Maltese Falcon op die manier milieuvriendelijker te maken. Pierfrancesco Cafaro, de schipper van het 88-meter lange jacht, is positief over de collaboratie met Lusben. Hij prijst de samenwerking en benoemt: "door de hulp van Lusben zijn we in juni klaar om onze klanten te verwelkomen en hun vakantie op het water te veranderen in een onvergetelijke ervaring."

De Maltese Falcon ligt nog tot het eind van de maand mei in de werf in Italië en zal daarna klaar zijn om gasten naar verschillende locaties in de wereld te vervoeren.

Zeiljachten
  • Sculati & Partners