Baglietto presenteert eerste hybride jacht van de werf: de Baglietto T52

De Italiaanse scheepswerf Baglietto presenteert hun eerste jacht met een hybride voorstuwing voor een duurzamere toekomst: de Baglietto T52.

Baglietto T52

Baglietto, de gerenommeerde Italiaanse jachtwerf, heeft onlangs zijn nieuwste meesterwerk, het T52-jacht, onthuld tijdens een wereldpremière in de pittoreske baai van Portofino. Als het eerste schip in de T52-lijn markeert dit jacht met een waterverplaatsing van 52 meter een belangrijke mijlpaal voor Baglietto, aangezien het een hybride voortstuwingssysteem heeft, wat de inzet van de scheepswerf voor duurzaam varen aantoont. Het evenement bood ook de gelegenheid om Officina Baglietto onder de aandacht te brengen, een trainingsproject gericht op het opleiden van jonge talenten op verschillende ontwerpgebieden.

Duurzaam

De CCO van Baglietto, Fabio Ermetto, sprak zijn enthousiasme uit over het hybride voortstuwingssysteem van de T52 en verklaarde dat dit een cruciale stap is op de weg van de scheepswerf naar duurzaam varen. Door de integratie van hybride technologie biedt de T52 een efficiëntere cruisemodus, waardoor zowel het brandstofverbruik als de impact op het milieu worden verminderd. Met zijn vermogen om in elektrische dieselmodus te varen, kan het jacht een indrukwekkende actieradius bereiken van maximaal 7.600 zeemijl en 10 uur voor anker liggen met alleen batterijen. Bovendien zorgen de twee MTU 16V2000M86-motoren van de T52 voor een opmerkelijke maximumsnelheid van 17 knopen en een traditioneel vaarbereik van 3.600 zeemijl.

Ontwerp

De T52 is ontworpen door Francesco Paszkowski en combineert prachtige klassieke elementen van Baglietto's traditionele stalen waterverplaatsende jachten met een eigentijdse twist, wat resulteert in een jacht dat een sterke en onderscheidende persoonlijkheid uitstraalt. De buitenkant van het jacht biedt ruime en comfortabele ruimtes, waaronder een royaal zonnedek, boegruimte die naadloos aansluit op het bovendek en een uitgestrekt achterdek op het hoofddek. Intern weerspiegelt het interieur van de T52, ontworpen in samenwerking met Margherita Casprini, de visie van de eigenaar op een verfijnde en eigentijdse sfeer. De zorgvuldige selectie van materialen, zoals teakhouten vloeren, gelakte oppervlakken, natuurlijk leer en Botticino-marmer, creëert een elegante en lineaire stijl, aangevuld met moderne meubels en stoffen in lichte en op steen geïnspireerde kleuren.

Luxe voorzieningen

De Baglietto T52 beschikt over unieke kenmerken die voldoen aan de eisen van veeleisende klanten. Het open achterstevenontwerp van het jacht, met een strandclub met drie niveaus, biedt directe toegang tot de zee, wat wordt gezien als Baglietto's nieuwe signature feature. Het ruime zwembad op de T52 kan worden verborgen met een beweegbare bodem, waardoor de ruimte op het dek wordt geoptimaliseerd wanneer deze niet in gebruik is. Op het bovendek openen de hoge ramen zich aan drie zijden, waardoor een uitnodigende "al fresco"-loungeruimte ontstaat, perfect voor alle weersomstandigheden. Het zonnedek, dat ongeveer 24 meter overspant, stelt nieuwe normen voor een jacht van deze omvang en dit volume, in navolging van Baglietto's traditie van uitzonderlijk vakmanschap en design.

Motorjachten
  • Baglietto