Het 61-meter lange jacht Asymmetric heeft erg opvallende vormen

Fransesco Struglia kondigt een ontwerp aan wat mogelijk inzicht kan bieden in de toekomst van de jachtbouw; de 61 Asymmetric heeft opvallende vormen en, zoals de naam al suggereert, veel asymmetrie.

assymmetric

De jachtindustrie is altijd in beweging en termen als 'vernieuwing' en 'innovatie' zijn belangrijke pijlers voor de bouw van een jacht. Met de 61 Asymmetric luidt Francesco Struglia mogelijk de toekomst van de jachtbouw in; het jacht heeft opvallende vormen die in het volledige design terugkomen en die de 61 Asymmetric tot een interessante verschijning maken.

Symmetrie

De jachtliefhebber die de markt een beetje in de gaten houdt, weet dat symmetrie voor lange tijd het uitgangspunt is geweest voor de bouw van luxe- en superjachten. Maar daar lijkt tegenwoordig verandering in te komen; asymmetrie is de nieuwe hype in de jachtbouw en door de beelden van de 61 Asymmetric van Francesco Struglia zijn wij zeker enthousiast geworden over deze nieuwe stijl. Het nieuwste jacht van de Italiaanse jachtbouwer is 61 meter lang, heeft slanke, hoekige lijnen en scheef lopende dekken. Dit alles zorgt ervoor dat de 61 Asymmetric opvalt tussen de andere luxe jachten die men op het water tegen komt.

Een nieuwe tijd

Struglia staat zeker niet bekend om zijn traditionele insteek. Bij Francesco Struglia staat vernieuwing hoog in het vaandel en dat komt in de beelden van dit jacht ook zeker naar voren. De jachtbouwer deelde met Robb Report dat het jacht een project is waar alle standaard, meer klassieke, basisschema's in de wind worden gegooid. Struglia benoemt: "Naast de bijna systematische afschaffing van symmetrie├źn om nieuwe gezichtspunten te verkrijgen en de dekken en hun functies echt te onderscheiden, is ook de relatie tussen de verschillende dekken van de boot opnieuw doordacht."

Asymmetrische schoonheid

Het mooiste onderdeel van het jacht is toch wel het driehoekige zwembad. Heel anders dan de infinity pools die we op de klassieke luxe jachten gewend zijn, maar zeker net zo mooi, zo niet mooier. Er kunnen in totaal twaalf gasten op het jacht verblijven en tien bemanningsleden.

Als dit de toekomst is van de jachtbouw dan zijn wij zeker klaar voor nog meer asymmetrische schoonheid.

Superjachten
  • Robb Report
  • YouTube still