De 5 mooiste privé-eilanden in bezit van de rich and famous

Wij spenderen het liefst zoveel mogelijk tijd in de buurt van water. En daarom spreekt de gedachte aan een privé-eiland ons ook zeker aan. Dit inspireerde ons om de vijf mooiste privé-eilanden in bezit van beroemdheden voor u op een rijtje te zetten.

prive-eiland

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan niet meer welkom zouden zijn in hun koninklijke optrekje in Windsor. Dat er sprake was van hommeles tussen het koppel en de rest van het Britse koningshuis is geen geheim. Maar toen geruchten ontstonden dat het paar op zoek zou zijn naar een privé-eiland om op te wonen, werd onze interesse gewekt. Want hoewel een luxejacht op nummer één van ons wensenlijstje staat, staat een privé-eiland zeker op de tweede plek. En hoewel het voor nu vooral blijft bij kijken zonder kopen, wilden we u natuurlijk graag mee laten genieten van de mooie plaatjes om bij weg te dromen.

Bonds Cay Island - Bahama's

Het eiland is in 2011 gekocht door de beroemde popster Shakira en Pink Floyd-frontman Roger Waters. Een interessante combo, maar het is zeker begrijpelijk dat de twee de rekening wilden delen wanneer men kijkt naar de prijs van het eiland. Op dat moment moest het duo 16 miljoen neerleggen voor het privé plekje. De muzikanten hebben beide hun best gedaan om er een eco-vriendelijk paradijs van te maken waar de focus vooral ligt op muziek en kunst. Het eiland is maar liefst 2.832.830 vierkante meter groot, heeft vijf stranden een aantal zoutmeren en beschikt daarnaast ook nog over prachtige watervallen.

In bovenstaande video kunt u een kleine impressie vinden van de azuurblauwe zee die het eiland omringt.

Musha Cay - Bahama's

Vlak bij het paradijs van Shakira en Roger Waters ligt het bezit van illusionist David Copperfield. Copperfield is niet in bezit van één privé-eiland, meneer heeft er maar liefst elf. De marktwaarde van de eilanden is niet helemaal bekend, maar we weten wel dat de illusionist er destijds vijftig miljoen voor heeft neer moeten leggen. We kunnen alleen maar aannemen dat dit bedrag inmiddels flink omhoog is gegaan. De hele verzameling van eilanden wordt 'The Islands of Copperfield Bay' genoemd en voor wie er een nachtje wil logeren: dat zou u 42.000 dollar per nacht kosten. U krijgt dan wel een eigen privé-eiland met een groot aanbod aan privé-stranden, een buitenbioscoop, toegang tot de fitnessfaciliteiten, tennisvelden en een eigen speedboot.

In bovenstaande video wordt u meegenomen op het eiland. En zeg nu zelf; 42.000 euro per nacht is een schappelijk prijsje voor zoveel weelde.

Tetiaroa - Frans-Polynesië

In de jaren zestig bezocht Marlon Brando Frans-Polynesië om zich voor te bereiden op zijn rol in Mutiny on the Bounty. En dat is wanneer hij in de ban raakte van het atol Tetiaroa. Maar vooral van de bevolking van het eiland. Volgens Brando kijkt de inheemse bevolking anders tegen de natuur aan dan veel westerlingen in die tijd. ‘Je kunt hier geen cultuur naartoe brengen, je moet je aanpassen aan die van hen,’ was zijn lijfspreuk die hij ook tot uiting bracht in de stichting die hij er oprichtte ter behoud van de natuur en het leven in zee. Brando Island noemde hij het atol — hoezo ijdel? — dat hij in 1966 voor het beschamend lage bedrag van 270.000 dollar kocht en sinds zijn overlijden in 2004 in handen is van zijn erfgenamen. Wel is het mogelijk om een bezoek aan het eiland te brengen voor een (extreem) luxe vakantie.

Kijk bovenstaande video voor een virtueel bezoek aan het eiland.

The Terraces - Saint Vincent en de Grenadines

Op het privé-eiland Mustique, behorend tot de Caribische eilandenstaat Saint Vincent en de Grenadines, staat een kasteel van een huis, gebouwd in Venetiaanse stijl, omringd door witte stranden en liggend op een privédomein van bijna 14 voetbalvelden groot. Het goed nieuws? Dit privé-eiland is op dit moment niet in het bezit van een beroemdheid. Vorige maand kwam het op de markt voor het uiterst zachte prijsje van ‘slechts’ 200 miljoen (!) dollar. Dus mochten u en uw vrienden nog zoeken naar een gezamenlijke investering: als u allemaal iets bij legt kan dit eiland zomaar van u zijn. En met een eiland van dit formaat hoeft u elkaar niet eens tegen te komen tijdens uw vakantie.

Mocht u nog twijfelen dan kan bovenstaande video u misschien overtuigen. Maar wees er snel bij; wij als redactie zijn al aan het sparen geslagen.

Sonning Eye - Engeland

Toen George Clooney in 2014 werkte aan de film 'The Monuments Men', werd hij schijnbaar zo verliefd op het Engelse landschap dat hij er een huis moest kopen. Daarom besloot hij samen met zijn vrouw om een huis te kopen op een eiland in de Engelse Thames. Het is misschien geen tropisch eiland, maar het eiland en het 17de eeuwse Mill House bieden genoeg luxe voor de Clooneys. Vooral binnenshuis vermaak: met het druilerige Engelse weer is dat zeker een must.

Yacht Life
  • Playboy, HLN
  • iStock