In beeld: eerste Moonen 110 komt terug van de sea trials

Nadat de allereerste Moonen 110 op 5 april te water werd gelaten, heeft het jacht nu de eerste proefvaart voltooid en is het klaar voor een nieuwe eigenaar.

Moonen 110

Moonen Yachts, een Nederlandse jachtwerf gespecialiseerd in luxe jachten, heeft onlangs de proefvaarten van de nieuwste telg in de lijn Moonenjachten afgerond. Het jacht, de eerste Moonen 110, voer een week lang voor de Nederlandse kust op de Noordzee, inclusief een succesvolle uithoudingstest. De Moonen 110, vervaardigd uit staal en aluminium, herhaalt de onberispelijke kwaliteit en bewezen oceaanprestaties van vorige generaties Moonen-jachten, met meer ruimte, toekomstbestendige technologie en zuiniger gebruik.

Proefvaart

De proefvaarten werden uitgevoerd door John Bechtold, projectmanager van Moonen Yachts, die zeer tevreden was over de prestaties van het jacht. "Het is altijd spannend om voor het eerst een gloednieuw ontwerp uit te voeren. Ze presteerde erg goed op zee, zeer stabiel en comfortabel. We hebben echt gemerkt hoe laag het geluids- en trillingsniveau is. Het is een prachtige boot." Het jacht werd begin april te water gelaten in 's-Hertogenbosch en is naar verluidt op 31 mei helemaal klaar om afgeleverd te worden.

Moonen 110

De Moonen 110 heeft een lengte over alles van 34 m, een breedte over alles van 7,5 m en een maximale diepgang van 2 m. Het heeft een brutotonnage van 267, biedt plaats aan 10 gasten en 5 bemanningsleden en heeft een bereik van 3500 mijl bij 9 knopen, waardoor het transatlantisch is. Het innovatieve ontwerp van het jacht omvat een eigenaarshut met een weids panoramisch uitzicht van 180 graden en een geluidsniveau van slechts 43 dB(A) wanneer het jacht voor anker ligt en de generator draait.

Tijdloze schoonheid

Volgens commercieel directeur Victor Caminada is de Moonen 110 een tijdloze schoonheid die toonaangevend is in Nederlands design. "Voor ons betekent dat prachtig ontworpen ruimtes om in te vertoeven, maar ook precisietechniek en vakmanschap van zeer hoge kwaliteit."

Verkoop

De Moonen 110 is beschikbaar voor levering op 31 mei, net op tijd voor het zomerseizoen, voor een prijs van 17 miljoen euro exclusief btw.

Motorjachten
  • Moonen Yachts