Video: De eerste Moonen 110 te water gelaten

Het 34 meter lange jacht Moonen 110 is op dit moment te koop voor €17 miljoen en is klaar om afgeleverd te worden vanaf 31 mei.

moonen

Het Nederlandse Moonen Yachts heeft onlangs de gloednieuwe Moonen 110 te water gelaten bij de scheepswerf in ’s-Hertogenbosch. Het 34 meter lange jacht is op dit moment te koop voor €17 miljoen en is klaar om afgeleverd te worden vanaf 31 mei.

“De lancering is precies op schema en is een moment om trots op te zijn voor iedereen die aan de Moonen 110 heeft gewerkt,” zegt commercieel directeur Victor Caminada. “De constructie ging precies als gepland. Ze is een tijdloze schoonheid dat een voorbeeld is voor Nederlands design en excellentie. We zijn erg blij met haar blauwe romp. Ze ziet er perfect uit in het water.” René van der Velden, langdurig ontwerp partner van Moonen Yachts, ontwierp het exterieur. Het nieuwe ontwerp is een moderne interpretatie van de legendarische ontwerpen Moonen 84 en Moonen 97 jachten. Studio Indigo uit Londen verzorgde het interieurontwerp. Zij putten uit de vintage layouts van Moonen-jachten uit de jaren 80 en creëerden daarmee een modern concept met een subtiele knipoog naar de voorgangers van de Moonen 110.

De scheepsarchitectuur en engineering werden voltooid door Diana Yacht Design, een andere sterke Nederlandse partner in de jachtbouw. De Moonen 110 biedt meer ruimte, toekomstbestendige technologie en zuiniger varen – vanaf 60 liter per uur bij 9 knopen. Het grote bovendek van 72m2 biedt niet alleen een opvallend grote speelruimte met zon en schaduw, maar biedt ook plaats aan een tender tot 7,5m.

First Moonen 110 yacht launched in the Netherlands from Moonen Yachts on Vimeo.

“De Moonen 110 is het moderne ontwerp met de Moonen-kwaliteit waar de eigenaren van houden,” zegt Caminada. “Als u in de naar voren gerichte eigenaarshut staat, kunt u zien hoe magnifiek het is met een adembenemend panoramisch uitzicht van 180 graden. Je voelt de uitzonderlijke kwaliteit ook omdat de ruimte zo stil en comfortabel is. Als het jacht voor anker ligt en de generator draait, heeft de eigenaarshut een geluidsniveau van slechts 43 dB(A). Dat is alleen haalbaar met fijnmechanische technieken en vakmanschap van zeer hoge kwaliteit.”

Superjachten
  • Moonen Yachts